بررسی تاثیر روشهای مختلف خاکورزی بر همگنی رشد، عملکرد و بهرهوری مصرف آب چغندرقند

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 951

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_531

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

عدم خاکورزی مناسب در زراعت چغندرقند سبب خروج ناهمگن غده ها و نهایتا " سبب افزایش ضایعات غده ها هنگام برگ زنی و طوقه زنی در موقع برداشت می شود . از این رو ارائه روش خاکورزی مناسب جهت رشد همگن و خروج متناسب ریشه های چغندر قند و رفع مشکلات برداشت مکانیزه ضرورت می یابد . شخم در عمق 20 الی 25 سانتیمتری خاک زیرین را سخت و دست نخورده باقی می گذارد، بر اثرگذشت زمان وعدم تغییر عمق شخم احتمال ظهور لایه سخت افزایش می یابد . وجود این لایه هرچند نازک بر ظهور و تعداد غده با ریشه های منشعب و نیز میزان بیرون زدگی غده از خاک موثر است ( صلح جو و نیاز، 1380 و گوهری، ).1375 تحقیقات ساعتی و سبزه ای ) 1375) نشان داد که بیشترین درصد ریشه های منشعب ) 15 درصد ) و حداکثر میزان بیرون زدگی غده ها از خاک 14/3) درصد ) از تیمار شخم محلی ( گاوآهن برگرداندار به عمق 20 سانتیمتر در پائیز و دیسک و لولر در بهار ) حاصل میشود، در حالیکه تیماری که در آن از زیرشکن استفاده شده بود از لحاظ درصد ریشه های منشعب و بیرون زدگی غده ها از خاک کمترین مقدار را به خود اختصاص می داد . حسینی (1376) نشان داد که کاربرد زیرشکن در عمق 50 سانتیمتری در پائیز به همراه شخم سطحی ودیسک و ماله در بهار سبب کاهش درصد وزنی تلفات تا 3/2 درصد شده و بیشترین عملکرد محصول به میزان 71/3 تن در هکتار را سبب شده است . نتایج تحقیقی نشانگرآن است که قطع یک سانتیمتر بیش از حد معقول طوقه، تلفات را 8 درصد، قطع دو سانتیمتر بیشتر تلفات را 15 درصد و قطع سه سانتیمتر بیشتر تلفات را 23 درصد افزایش می دهد ( خواجه ای، 1370 و ساعتی و سبزه ای، 1375 )

نویسندگان

غلامرضا قهرمانیان

عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طب

امیر نورجو

عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حسینی، موسی. 1376. بررسی اثرات چند روش خاکورزی بر همگنی ...
  • خواجه پور، محمدرضا. 1370. تولید نباتات صنعتی. جهاد دانشگاهی دانشگاه ...
  • ساعتی، محسن. غلامرضا سبزه‌ای. 1375. بررسی اثر روش و عمق ...
  • صلح حو، ع.، ج. نیازی، 1380، تاثیر زیرشکنی بر خصوصیات ...
  • Jonson, B.S., A.E. Ericson. 1991. Sufgarbeet response to sunsoiling and ...
  • Ossible, M., R.K. Crookston. 1987. Effect of subsoiling a compacted ...
  • نمایش کامل مراجع