اثر کاربرد نوع و میزان ماده آلی بر پایداری خاکدانه ها در مقابل خیس شدن آهسته و ناگهانی

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,232

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_538

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

یک خاکدانه مجموعه ایی از ذرات اولیه است که پیوستگی شان به یکدیگر بیش از پیوستگی آنها به ذرات خاک اطراف خاکدانه بوده و پایداری آن تابعی از نیروهای پیوند دهنده میان ذرات می باشد . دویکر و همکاران تشکیل خاکدانه ها را نتیجه هم آوری، هم آرایی و سیمانی شدن ذرات اولیه می دانند . بطور کلی خاکدانه ها باید در مقابل خیس شدن در اثر آبیاری و یا بارندگی مقاوم باشند . ماده آلی یکی از عوامل پایداری خاکدانه هاست و ساختمان خاک سطحی را از برخورد مستقیم قطرات باران یا از تماس با آب در حال جریان حفظ می کند . تاکنون روشهای زیادی جهت اندازه گیری پایداری خاکدانه ها ابداع شده که بعضی بر روی توزیع پراکندگی خاکدانه ها و بعضی بر روی پایداری خاکدانه ها تاکید دارد . به کمک روش لبیسونایس و همکاران، پایداری خاکدانه ها را در الکل در مقابل خیس شدن آهسته و سریع می توان بررسی کرد . در این روش از خیس کردن سریع خاکدانه ها برای تعیین مقاومت آنها در برابر فروپاشی (Slaking) و خیس کردن آهسته برای تعیین میزان خرد شدن و شکاف برداشتن (Cracking) استفاده می شود . روشهای مختلف تخریب خاکدانه ها، حالتهای مختلف بارش باران را بر روی زمین شبیه سازی می کند . فاکس و لبیسونایس نشان دادند که احتمالا خیس کردن سریع، حالت بارانهای شدید و ناگهانی و خیس کردن آهسته، حالت بارانهای آرام و ملایم را می تواند نشان می دهد .

نویسندگان

عبدالمجید ثامنی

دانشیار بخش علوم خاک دانشگاه شیراز

احسان مهدوی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Chenu, C., Y. Le Bissonnais., and D. Arrouays. 2000. Organic ...
  • Duiker, S.W., F.E. Rhoton, J. Torrent, N.E. Smeck and R. ...
  • Fox, D.M., and Y. Le Bissonnais. 1998. Process-based analysis of ...
  • Le Bissonnais, Y., 1996. Aggregate stability and assessment of soil ...
  • نمایش کامل مراجع