مقایسه روش های تعیین تنش پیش - فشردگی در یک خاک لوم شنی

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,203

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_552

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

در اثر کاربرد ادوات و ماشین های کشاورزی سنگین به ویژه در خاک خیس منجر به تراکم خاک می شود . تراکم خاک موضوع پژوهشی مهمی است که لازم است دانسته های ما در مورد آن افزایش یابد . زیرا تراکم خاک بر عملکردمحصول از طریق کاهش عمق نفوذ ریشه و نرخ رشد آن اثر می گذارد . پارامترهایی که برای مدل سازی تراکم خاک استفاده می شوند معمولاً از آزمایش های فشردگی محصور (CCT ) و نشست صفحه ای ( PST ) به دست می آیند . از این آزمایش ها می توان برای تعیین تنش پیش - فشردگی σP′c استفاده نمود منحنی فشردگی خاک با تعیین رابطه بین تنش فشاری و پارامترهای حجمی خاک تعیین می شود . این منحنی مشخصه معمولاً با قرار دادن لگاریتم تنش فشاری قائم σn در برابر نسبت پوکی e یا کرنش عمودی εn خاک ترسیم می شود . این منحنی دارای دو ناحیه مربوط به رفتار برگشت پذیر ( کشسان ) در تنش های پایین و رفتار برگشت ناپذیر خط فشردگی بکر VCL در تنش های بالاتر می باشد . نقطه ای از منحنی که مشخص کننده تغییر رفتار خاک از برگشت پذیر ( کشسان ) به ماندگار ( منحنی فشردگی بکر ) می باشد، تنش پیش - فشردگی یا پیش - تحکیمی نامیده می شود با محدود کردن تنش های مکانیکی اعمالی به مقادیر کمتر از σPc ، می تواند خطر تغییرات نامطلوب در ساختمان خاک را به حداقل رساند. چندین روش برای تعیین σPc وجود دارد که عبارتند از : روش کاساگراند (3) ، روش اشمرتمن (12) ، روش سالفورز (11) ، روش جوس و همکاران (7) ، روش کولی و لارسون، روش لیبرت و هورن (8) ، روش دایاس جونیور و پیرس (5) ، روش الکساندرو و ارل (1) و روش مکبراید و جوس ).9) پر استفاده ترین و معروف ترین روش، روش پیشنهادی کاساگراند (1936) می باشد، که مفهوم تنش پیش - تحکیمی نیز توسط او برای اولین بار ارائه شد ).3) در این روش ترسیمی، σPc از روی منحنی لگاریتم تنش عمودی - نسبت پوکی تعیین می شود ).10) روش اشمرتمن تا حدودی نزدیک به روش کاساگراند می باشد با این تفاوت که تأثیر بهم خوردگی خاک را تصحیح می کند . در روش سالفورز با رسم کرنش در برابر تنش، σPc تخمین زده می شود . در روش پیشنهادی دایاس جونیور و پیرس چهار شیوه تخمین σPc وجود دارد که از تقاطع خط گذرنده از اولین دو نقطه، سه نقطه، چهار نقطه یا پنج نقطه متوالی منحنی تنش - کرنش در بخش کشسان و امتداد VCL تعیین می شود . برخلاف روش کاساگراند که از مقیاس لگاریتمی تنش استفاده می کند، در روش الکساندرو و ارل (1995) مقیاس خطی تنش به کار رفته است . حساسیت این روش به خطاهای آزمایشی کمتر است ولی انحنا منحنی نیز در این روش کمتر می باشد ).10) مکبراید و جوس امکان وجود دامنه ای برای مقادیر σPc تخمینی را بررسی نمودند . در این مدل، مقادیر σPc شامل σPc حداقل محتمل، σPc با بیشترین احتمال ( روش کاساگراند ) و σPc حداکثر محتمل بودند

نویسندگان

منا طهماسبی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشکده کشاورزی

عباس همت

استاد گروه مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی

محمود وفائیان

استاد دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی اصفهان

محمدرضا مصدقی

استادیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی , دانشگاه بوعلی سینا همدان .

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Alexandrou, A., and R. Earl. 1995. In situ determination of ...
  • Arvidsson, J. and T. Keller. 2004. Soil prec ompression stress ...
  • Casagrande, A., 1936. The determination of preco nsolidation load and ...
  • Dias Junior, M.S., Pierce, F.J., 1995. _ simple procedure for ...
  • Gregory, A.S., Whalley, W.R., Watts, C.W., Bird, N.R.A., Hallett, P.D., ...
  • Lebert, M. and R. Horn. 1991. _ method to predict ...
  • McBride, R.A., Joosse, P.J., 1996. _ Verc onsolidation in agricultural ...
  • Mosaddeghi, M.R., A.J. Koolen, A. Hemmat, M.A. Hajabbasi, and P. ...
  • S chmertmann, J.H., 1955. The undisturbed consolidation behaviour of clay. ...
  • نمایش کامل مراجع