اثر اقدامات حفاظتی بر برخی از شاخصهای کیفیت خاک

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,865

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_587

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

مدیریت گذشته اراضی کشاورزی به واسطه افزایش جمعیت، بر توانایی خاک برای حفظ تعادل ماده و انرژی فشار وارد آوردهاست . جنگلتراشی، چرای بیش ازحد، تبدیل مراتع و جنگلها به اراضی دیم و سیستمهای نامناسب خاکورزی منجر به تخریب شدید خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی منابع خاکی در ایران ( حاجعباسی و همکاران، (1997 و دیگر نقاط جهان شده است ( دوران، ).1998 استفاده مناسب از تکنولوژی تولیدات زراعی و سیستم - های مدیریتی مربوطه، می تواند باعث بهبود و یا حفظ کیفیت خاک شود و از طرفی کشت و کار غیراصولی منجر به تخریب خاک از طریق فرسایش، اتلاف مواد آلی، تراکم خاک و تجمع املاح و عناصر مضر میشود . بنابراین یکی از مهمترین فاکتورها در توسعه مدیریت پایدار اراضی، ارزیابی کیفیت خاک میباشد . ارزیابی کیفیت خاک از طریق ارزیابی شاخصهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک صورت میپذیرد . به عنوان مثال استروگل و اسمالینگ (1990) تخلیه عناصر غذایی در 38 کشور آفریقایی را مورد بررسی قرار داده و متوجه شدند که متوسط تخلیه عناصر غذایی ازت، فسفر و پتاسیم توسط فرسایش به ترتیب 10 ، 4 و 10 کیلوگرم در هکتار در سال میباشد . وندنبوش و همکاران، (1998) اتلاف عناصر غذایی توسط فرسایش را در حدود 28 کیلوگرم ازت، 10 کیلوگرم فسفر و 33 کیلوگرم پتاسیم در هکتار در سال در خاکهای کنیا گزارش کردند . هدف از مطالعه حاضر بررسی نقش اقدامات حفاظتی به کار رفته در ایستگاه تحقیقاتی آب و خاک دانشگاه تهران در کنترل فرسایش و تخلیه عناصر غذایی میباشد . اقدامات حفاظتی صورتگرفته در این منطقه در طی سی سال گذشته عبارت است از احداث تراسهای آبراههای، شخم بر روی خطوط تراز، شخم عمود بر شیب و کنترل چرای دام میباشد . بدین منظور آزمایشی با 4 تیمار و 3 تکرار صورت گرفت . فسفر قابل جذب، ازت کل، ماده آلی خاک و مقدار فرسایش اندازهگیری و نتایج مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت

نویسندگان

الهه نادری پیکام

کارشناس ارشد دانشگاه تهران

منوچهر گرجی

استادیار دانشگاه تهران

حسینقلی رفاهی

استاد دانشگاه تهران

احمد حیدری

استادیار دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Basic, f., Kisic, I.., Mesic, M., Nestory, O. and Butorac, ...
  • Champbell, C. A. and Souster, W., 1982. Loss of organic ...
  • Hajabbasi, M.A., Mirlohi, A.F., and Arhami, M.S., 1999. effects of ...
  • Hemmat, A., 1998a. Conservation and conventional tillage systems for irrigated ...
  • Hemmat, A., and Khashoei, A., 1997. Effects of direct- drilling, ...
  • Kaihura, F. B., Kullaya, I. K., Kilasara, M., Aune, T.B., ...
  • Van den Bosch, H., Gitari, J. N., Ogaro, V. N., ...
  • نمایش کامل مراجع