تأثیر خاکورزی، بقایای گیاهی کلزا و نیتروژن بر عملکرد و اجزای عملکرد کشت دوم پنبه

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,176

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_639

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

کشت دو محصول مختلف در طول یک سال، یکی از سیستمهای نوین کشاورزی برای افزایش بهره وری از زمین است . زراعت کلزا - پنبه یکی از موارد بارز این نوع کشت می باشد که در آن کلزا در پاییز کشت شده و در بهار سال بعد پس از برداشت کلزا، پنبه کشت می شود . بدلیل بازده اقتصادی مناسب، سطح این نوع کشت در جهان در حال افزایش است ] Buntin و همکاران؛ [.2002 در این سیستم، مدیریت بقایای گیاهی کلزا اهمیت زیادی برای محصول دوم دارد . با اینکه بقایای گیاهی منشاء اصلی مواد آلی خاک بوده و تاًثیر مثبت آن در بهبود خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک به اثبات رسیده است ] Galantini و همکاران؛ [1992 ، و حتی در بعضی آزمایشات برگرداندن این بقایا به خاک با کاهش مصرف کودهای شیمیایی نیز همراه بوده است ] Sidhu و Beri ؛ [1989 ، اما این تأثیرات معمولاً یا در یک دوره زمانی چند ساله بروز یافته و یا در سیستم تک کشتی قابل انتظار است . در واقع، در کشت کلزا ـ پنبه، بدلیل اینکه کاه و کلش کلزا C/N بالایی دارد، می تواند گیاه دوم را با کمبود نیتروژن مواجه کند، زیرا میکروارگانیزمهای خاک برای تجزیه این بقایا نیاز به نیتروژن دارند که معمولاً از خاک تأمین می شود . در کشت کلزا ـ پنبه، اگر این نیتروژن در توصیه کودی زراعت دوم منظور نشده باشد، ممکن است که پنبه با کمبود نیتروژن مواجه شود . [1997]Yadav کیلوگرم در 20 گزارش کرده است که همراه با برگرداندن بقایای کاه و کلش گندم به خاک، مصرف هکتار کود نیتروژن مازاد بر توصیه کودی، محصول کشت دوم برنج را بطور معنی داری افزایش داده است . امروزه بعلت استفاده از روشهای کم خاکورزی که بدون کاهش محصول، هزینه کشت نیز کاهش می یابد، لازم است که این روشها در هر نوع سیستم کشت آزمایش شود . بر اساس گزارش [1986]Ike ، خاکورزی زمین فقط با دیسک و یا شخم همراه با دیسک، تأثیر متفاوتی بر عملکرد پنبه آن ندارد . در آزمایش [2000]El-Awad نیز تفاوت معنی داری در عملکرد پنبه با خاکورزی سطحی و یا عمیق در بهار بدست نیامده است .

نویسندگان

عبدالرضا قرنجیکی

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات پنبه کشور

میثم اسدپور گلوگاهی

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Buntin, G. D., P. L. Raymer, C. W. Bednarz, D. ...
  • El-Awad, S. A. 2000. Effect of irrigation interval and tillage ...
  • Galantini, J. A., R. A. Rosell, A. Andriulo, A. Miglierina ...
  • Ike, I. F. 1986. Soil and crop responses to different ...
  • Sidhu, B. S. and V. Beri. 1989. Effect of crop ...
  • Yadav, R. L. 1997. Urea-N management in relation to crop ...
  • نمایش کامل مراجع