مدیریت بقایای گیاهی محصول اول برای زراعت دوم در سیستم دو کشتی گندم - پنبه

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,743

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_640

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

سرچشمه اصلی مواد آلی خاک از بقایای گیاهی می باشد . بقایای گیاهی بعلت دارا بودن عناصر غذایی مورد نیاز گیاه، در چرخه طبیعی آنها نقش مهمی دارند ] ملکوتی؛ [.1378 آتش زدن و سوزاندن این بقایا که بدلایل مختلفی صورت می گیرد، علاوه بر ایجاد عوارض نامطلوب در خاک، یکی از علل اصلی کاهش مواد آلی خاک و در نتیجه از بین رفتن پایداری تولید است . بر اساس یافته های Salinas-Garcia و همکاران [2001] ، از بین بردن بقایای گیاهی در اراضی دیم که در آنها معمولاً تنشهای محیطی بر گیاه حاکم است، بشدت پایداری تولید را کاهش می دهد . بر اساس گزارش Chan و همکاران [2002] ، آتش زدن بقایای گیاهی، علاوه بر کاهش مواد آلی خاک، پایداری آب خاکدانه ها و درصد نیتروژن معدنی خاک را نیز کاهش می دهد . Wuest و همکاران [2005] نیز گزارش کرده اند که آتش زدن بقایای گیاهی قابلیت و ظرفیت نگهداری آب در خاک و تولید محصول را کاهش می دهد . بر اساس آزمایش مزرعه ای Schulzو همکاران [2003] افزودن مقادیر15 و 10 ، تن در هکتار بقایا و ضایعات در حال تجزیه برنج به خاک در کشت ذرت، عملکرد آن را بترتیب 95 و 147 درصد نسبت به تیمار شاهد افزایش داده است . با بکار بردن همین مقدار بقایا بصورت خاکستر حاصل از سوزاندن آنها، افزایش معنی داری در عملکرد آن نسبت به شاهد بدست نیامده است . ارقام پنبه علاوه بر اینکه از نظر ژنتیکی دارای تفاوتهایی در عملکرد و اجزای عملکرد هستند، این تفاوتها تحت تأثیر عوامل محیطی و سیستمهای زراعی نیز می باشند . بعنوان مثال، نتایج آزمایش [1995] Bridges و Lioydmay نشان داده است که اثر متقابل معنی داری بین ارقام پنبه و سیستم زراعی تولید محصول وجود دارد . این تفاوتها در کشت دوم پنبه که بدنبال برداشت محصول زراعت پاییزه انجام می شود، بدلیل کوتاه تر شدن دوره رشد و نمو پنبه، اهمیت بیشتری دارد . جمیلی [1380] اختلاف عملکرد ارقام زودرس پنبه در کشت دوم آنها را گزارش نموده است

نویسندگان

عبدالرضا قرنجیکی

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات پنبه کشور

علی اصغر میری

کارشناس ارشد موسسه تحقیقات پنبه کشور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • جمیلی، ح. 1380. بررسی امکان کشت دوم ارقام زودرس پنبه. ...
  • ملکوتی، م. ج. 1378. کشاورزی پایدار و افزایش عملکرد با ...
  • Chan, K. Y., D. P. Heenan, and A. Oates. 2002. ...
  • Lioydmay, O., and B. C. Bridges. 1995. Breeding cottons for ...
  • S alinas-Garcia, J. R., A. D. B aez-Gonzalez, M. Ti ...
  • Schulz, S., G. Tian, B. Oyewole, and S. Bako. 2003. ...
  • Wuest, S. B., T. C. C aesar-Tonthat, S. F. Wright, ...
  • نمایش کامل مراجع