تاثیر کاشت ذرت و کودهای مصرفی بر جذب عناصر سنگین در یک خاک آلوده

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,611

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_659

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

عملکرد و بهره برداری از خاک به شدت تحت تأثیر مقدار مواد آلی آن می باشد . مواد آلی دارای ترکیب و خصوصیات مختلفی هستند . تأثیر این گونه مواد آلی بر پویایی فلزات خاک چند سویه است . از یک سو ترکیبات آلی این مواد همانند تله ای برای یونهای فلزی عمل می کنند و از سوی دیگر با تشکیل همتافتهای آلی - فلزی قابل حل در محلول خاک موجب افزایش حلالیت و حرکت فلزات می شوند وجود عناصر سنگین در مقادیر و غلظتهای مختلف در این ترکیبات اغلب سبب تغییر در تعادل و فرمهای عناصر موجود در خاک می گردد . تجمع عناصر سنگین در خاک، بویژه در زمینهای کشاورزی، امری تدریجی بوده و غلظت عناصر سنگین می تواند به سطحی برسد که امنیت غذایی بشر را تهدید نماید . سالانه هزاران تن از این عناصر که ناشی از فعالیتهای شهری، صنعتی و کشاورزی است، وارد خاک می شود . مطالعه محققان مختلف در داخل کشور نشان می دهد که تشدید فعالیتهای صنعتی در کشور از یک سو و عدم رعایت مسائل و استانداردهای زیست محیطی از طرف بعضی از صاحبان صنایع از سوی دیگر موجبات آلودگی محیط زیست بعضی از مناطق کشور را فراهم ساخته است روی به عنوان یک عنصر ضروری و کادمیوم به عنوان یک عنصر آلاینده، نقش مهمی در زنجیره غذایی گیاه و حیوان ( از جمله انسان ) ایفاء می کنند . کادمیوم برای کلیه اشکال موجود زنده اعم از گیاه، انسان، حیوان و میکروارگانیسم مضر می باشد . کادمیوم به عنوان عنصری نسبتا پر تحرک و قابل دسترس برای گیاه شناخته شده است . این عنصر خیلی بیشتر از سایر عناصر واسطه دیگر محلول بوده و در خاک به صورت محلول و به فرم کاتیون دو ظرفیتی باقی می ماند که در صورت عدم توجه به تجمع اینگونه عناصر صدمات جبران ناپذیری به محیط زیست وارد خواهد آمد . بنابراین با توجه به نقش و اهمیت عناصر سنگین در کشاورزی و احتمال ورود آن به زنجیره غذایی در این مطالعه مقایسه تأثیر کودهای آلی مختلف در مقدار عناصر سنگین جذب شده توسط گیاه ذرت بررسی گردید .

نویسندگان

ریحانه ایوانی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی علوم خاک

حسین میرسیدحسینی

استادیار گروه مهندسی علوم خاک دانشگاه تهران

غلامرضا ثواقبی

استادیار گروه مهندسی علوم خاک دانشگاه تهران

مهرنوش اسدی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی علوم خاک دانشگاه فردوسی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اسدی، م.وک. آذری.1382. بررسی شدت و قدرت آلودگی خاکها به ...
  • Alloway, B. J. 2004. Zinx in soils and crop nutrition. ...
  • _ Gasco, G., Mc. Logo and F _ Guerrero .2005 ...
  • 78-473 8=water SA vol. 31. Madrid. Spain. ...
  • Han, D.H., and J.H. Lee. 2004. Effects of liming on ...
  • Page, A.L. , F. T .B ingham, andA. C.chng.2003 _ ...
  • نمایش کامل مراجع