بررسی تاثیرکشت کلزا و سورگوم در کاهش آلودگی کادمیوم و سرب خاک

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,402

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_660

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

خاکهای آلوده به فلزات سنگین مشکلات بزرگی را در سرتاسر جهان تحمیل می کنند و تکنیک های خوب پالایشی هنوز باقی مانده است تا توسعه یابند . یکی از تکنیک هایی که در طی دو دهه پیش توسعه یافته است گیاه جذبی یا Phytoextraction است که در آن از گیاهان سوپر جاذب استفاده می شود تا آلایند های فلزی را از خاک استخراج کنند اما اکثر گیاهان فراانباشت رشدکند و زیست توده کم دارند . لذا اخیرا شناسایی گیاهانی که مقادیر کمتری از عناصر را جذب می کنند ولی در عین حال زیست توده بیشتری را تولید می نمایند در تحقیقات جایگاه جدیدی یافته است در پ ژوهش حاضر نیز قابلیت جذب و پالایش یک خاک آلوده به عناصر سنگین سرب و کادمیوم توسط کلزا وسورگوم که جزء گیاهان با زیست توده زیاد بشمار می آیند، مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است . تحقیقات جدید نیز حاکی از آن است که صرف نظر از نوع گیاه عوامل مختلفی بر میزان کارایی گیاه پالایی موثرند . بکار گیری اصلاح کننده های آلی و معدنی در خاک سبب افزایش حلالیت فلزات سنگین و تجمع بعدی شان در گیاه می گردد که در این حالت میزان گیاه جذبی افزایش می یابد . برخی از محققین برای افزایش قابلیت دسترسی فلز استفاده از کمپلکس های آلی مثل DTPA و EDTA را پیشنهاد نمودند اثرکود سولفات آمونیوم برمیزان گیاه جذبی فلزات بخصوص برای کادمیوم و روی از خاکی که در آن گیاهان چند ساله کاشته شده بودند نیز مورد بررسی قرار گرفته است در این مقاله از میان فاکتور های مختلف آلی و معدنی در جهت افزایش قابلیت جذب فلزات از خاکها اثر اسید سیتریک ،سولفات آمونیوم و گوگرد مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است .

نویسندگان

زهره فرزانگان

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی علوم خاک

غلامرضا ثواقبی

استادیار گروه مهندسی علوم خاک دانشکده مهندسی آب و خاک پردیس کشاورزی و

حسین میرسیدحسینی

استادیار گروه مهندسی علوم خاک دانشکده مهندسی آب و خاک پردیس کشاورزی و

شهرزاد یقطین

استادیار گروه مهندسی علوم خاک دانشکده مهندسی آب و خاک پردیس کشاورزی و

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • صلحی، محمود.384 1.بررسی امکان پالایش سرب و روی توسط آفتابگردان ...
  • Boye, K. Phyto extraction of cu, pb and zn. 2002. ...
  • Kayser, A., K.Wenger, A.Keller, W. Attinger , and R.schulin. 2000. ...
  • Lasat.M.M.. Phttoextrac tion of metals from contaminated soil:plant acc umulation, ...
  • Schmidt, U. Enhancing phytoextracti On :The effect of chemical soil ...
  • نمایش کامل مراجع