پیامد سترون سازی بر ریخت های گوناگون فسفر خاک

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,261

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_669

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

فسفر پس از نیتروژن یکی از مهمترین عناصر ضروری برای رشد گیاه است واین عنصرجزءعناصر پرنیاز برای گیاه محسوب میشود . میزان فسفر کل در خاک ها نزدیک 500 تا 800 میلی گرم در کیلوگرم خاک است .. فسفر کانی در خاک ها , سنگ ها و ته نشست های دیگر به ریخت کانی های آپاتیت اولیه و غیره مانند فلوئورآپاتیت , هیدروکسی آپاتیت , و اکسی آپاتیت می باشند . این کانی ها در خاک نامحلول هستند اما بزرگترین منابع فسفر خاک را می سازند زیرا در شرایط مناسب می توانند حل شده و برای گیاهان و ریزجانداران قابل استفاده شوند . کانی های فسفاته همچنین می توانند همراه با اکسید های آهن , آلومینیوم و منگنز در طبیعت به ریخت کم محلول و قابل دسترس گیاه باشند . دومین ترکیبات فسفره در خاک مواد آلی هستند . ریخت آلی فسفر ممکن است 30 تا 50 درصدکل فسفر را در بیشتر خاک ها تشکیل دهد , اگر چه ممکن است دامنه ای کمتر از 5 تا بالاتر از 95 درصد در خاک داشته باشد . ریخت های گوناگون فسفر معدنی در خاکهای مناطق مختلف دنیا و وابستگی آن با ویژگی های ژئوشیمیایی خاکها به صورت گسترده مورد بررسی قرار گرفته است . جیانگ و جوو (1989) به کمک شش عصاره گیر ریخت های گوناگون فسفر معدنی را در خاکهای آهکی بررسی کردند . در ایران نیز گزارش هایی در باره ریخت ها گوناگون فسفر در دست است . از آنجایی که واکنش میان مدت فسفر بیولوژیک است و برای بررسی فسفر خاک گاهی آن را سترون می کنند، این پژوهش با هدف شناخت پیامد سترون سازی بر ریخت های گوناگون فسفر خاک انجام شد .

نویسندگان

نسرین جلیلوند

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشگاه بوعلی سینا

علی اکبر صفری سنجانی

دانشیار گروه خاکشناسی دانشگاه بوعلی سینا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Jiang, B., and Gu, Y. 1989. _ suggested fractionation scheme ...
  • Olsen, S. R., Cole, C. V., Watanable, F. S. and ...
  • Murphy, J. and Rilley, H. P. (1962)، 0Amodified single solution ...
  • نمایش کامل مراجع