بررسی نقش مناطق معدنی شمال مشگین شهر بر میزان آلودگی خاک ها به عنصر آرسنیک

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,214

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_682

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

آلودگی خاک ها و منابع آبی به عنصر آرسنیک به عنوان یک مشکل اساسی در دنیا مطرح شده است ( جوز و همکاران ).2005 یکی از مهمترین منابع آلوده کننده آب و خاک به این عنصر می تواند از منشا غیر متمرکز طبیعی باشد که از سنگ ها و تخریب آنها سرچشمه می گیرد . از طرف دیگر مینرالیزاسیون و آلتراسیون های حاصل از آنها بعنوان یکی از فرایندهای طبیعی تغییرات ترکیبی و کانی شناسی مهمی در سنگ های اولیه بوجود آورده و باعث آزاد سازی، تمرکز و تخلیه برخی از عناصر فلزی سمی و سنگین از جمله آرسنیک می شود . از آنجا که زون قره داغ طارم بعنوان یک زون متالوژن مطرح بوده و بخشی از آذربایجان را نیز در بر می گیرد و در برخی از مناطق آن نیز فعالیتهای معدنی وسیعی انجامگرفته و در حال انجام نیز میباشد بنابراین بررسی امکان آلودگی خاکهای اینگونه مناطق به عنصر آرسنیک و سایر عناصر سمی دیگر از دیدگاه زیست محیطی و محدودیت های بوجود آمده ضروری به نظر می رسد . با توجه به اینکه فلزات سمی و بسیاری از ترکیبات آلی سمی نهایتاً در خاک و ته نشست ها دفن میشوند و این فلزات غالباً در لایه های بالائی خاک جمع می شوند ( کالین (1995 و در دسترس ریشه گیاهان قرار می گیرند و با انتقال به چرخه غذایی بعنوان یکی از عوامل اصلی مرگ عمل می نمایند ( آلام، اسنو و تاناکا (2003 ، به این دلیل بررسی گیاهان منطقه که معمولاً مورد تغذیه دام ها و یا انسان قرار می گیرد نیز ضروری است .

نویسندگان

رضا طلائی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

حمیدرضا پیروان

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • غضبان، ف. (1381) زمین شناسی زیست محیطی، انتشارات دانشگاه تهران، ...
  • Alam M. G. M., Snow E. T. and tanaka a.(2003) ...
  • Department of the environment , Interdep artmental Committee On the ...
  • Gieseler G.(1 9 8 7) Contaminated land in the EEC.Dornier ...
  • Parga. R. J., Cocke D. L., Valenzuela J. J., Gomes ...
  • Donald L. S. (1995) Enviro nmental soil chmi stry .Academic ...
  • نمایش کامل مراجع