مطالعه تاثیر میکوریزا و فسفر بر عملکرد و اجزای عملکرد زیره سیاه (.Bunium persicum Bioss)

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 308

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI15_046

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1397

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر میکوریزا و فسفر بر عملکرد دانه و اجزای عملکرد زیره سیاه در شرایط زراعی آزمایشی به صورتفاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 4 تکرار به مدت 2 سال در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعیطرق مشهد اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل 2 سطح با و بدون همزیستی با قارچ میکوریزا (Glomus intraradices) و 2سطح فسفر شامل صفر و 40 کیلوگرم (P(2)O(5 در هکتار می باشند. نتایج نشان داد عملکرد دانه و اجزای عملکرد زیره سیاه به-طور معنی داری تحت تاثیر تلقیح با میکوریزا و مصرف فسفر قرار گرفت (p≥0/05). همزیستی میکوریزایی عملکرد دانه، عملکردکاه و تعداد چتر و تعداد چترک در بوته را به طور معنی داری افزایش داد. مصرف فسفر نیز باعث افزایش عملکرد دانه، عملکردکاه و تعداد چتر در بوته به طورمعنی داری شد. همچنین اثر متقابل قارچ مایکوریزا و فسفر بر عملکرد دانه، عملکرد کاه، تعدادچتر در بوته و تعداد چترک در بوته معنی دار شد.

کلیدواژه ها:

زیره سیاه ، مایکوریزا ، فسفر ، عملکرد و اجزای عملکرد

نویسندگان

سیدمجتبی نوری حسینی

دانشجوی دکتری علوم خاک پردیس بین الملل دانشگاه فردوسی مشهد و عضو هیات علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات کشاورزی، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران