سال انتشار: ۱۳۹۰
کد COI مقاله: STRD01_007
زبان مقاله: فارسی
حجم فایل: ۲۳۸.۳ کیلوبایت (فایل این مقاله در ۱۹ صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد)
اگر در مجموعه سیویلیکا عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق فرم روبرو اصل این مقاله را خریداری نمایید.
با عضویت در سیویلیکا می توانید اصل مقالات را با حداقل ۳۳ درصد تخفیف (دو سوم قیمت خرید تک مقاله) دریافت نمایید. برای عضویت در سیویلیکا به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید. در صورتی که دارای نام کاربری در مجموعه سیویلیکا هستید، ابتدا از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد شده و سپس به این صفحه مراجعه نمایید.
لطفا قبل از اقدام به خرید اینترنتی این مقاله، ابتدا تعداد صفحات مقاله را در بالای این صفحه کنترل نمایید.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
با عضویت در سیویلیکا می توانید اصل مقالات را با حداقل ۳۳ درصد تخفیف (دو سوم قیمت خرید تک مقاله) دریافت نمایید. برای عضویت در سیویلیکا به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید. در صورتی که دارای نام کاربری در مجموعه سیویلیکا هستید، ابتدا از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد شده و سپس به این صفحه مراجعه نمایید.
لطفا قبل از اقدام به خرید اینترنتی این مقاله، ابتدا تعداد صفحات مقاله را در بالای این صفحه کنترل نمایید.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای ۱۹ صفحه است در اختیار داشته باشید.
قیمت این مقاله : ۳,۰۰۰ تومان
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:مشخصات نویسندگان مقاله بررسی جامعه شناختی تحولات روستایی در ایران از منظر مطبوعاتمورد مطالعه: روزنامه اطلاعات (سال های 1335 - 1389)
آسیه السادات طباطبایی - دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایرانچکیده مقاله:
در عصر حاضر که عصر ارتباطات نامیده می شود، وسایل ارتباطات جمعی از اهمیت زیادی برخوردار است. روزنامه ها نیز یکی از وسایل مهم ارتباطات جمعی هستند که از یک سو در شکل گیری نگرش افراد اهمیت دارند و از سوی دیگر، بازتاب تغییرات اجتماعی در جامعه می باشند. در این مقاله سعی شده است که با استفاده از روش تحلیل محتوای کمی و کیفی اخبار مربوط به حوزه روستایی، در روزنامه اطلاعات در بازه زمانی سال های 1335 تا 1389 مورد مطالعه قرار گیرد. تحلیل ها به تفکیک سال و با تمرکز بر مقولاتی از قبیل اصلاحات ارضی، بهداشت، آموزش، مهاجرت، صنعت، نقش و جایگاه زنان در روستا، ارتباطات مجازی، توریسم، مقولات فرهنگی در روستا و غیره، از میان 670 خبر که با روش نمونه گیری غیر احتمالی هدفمند انتخاب شده اند، صورت گرفته است. یافته های مقاله نشان داد که سیر تحولات روستا در ایران بر مبنای بازتاب آن در روزنامه در 5 بازه زمانی می تواند مورد تحلیل قرار گیرد. دوره اول (1335-1357): 1. اولویت داشتن اخبار مربوط به عمران و آبادانی روستاها؛ 2. از سال 1350 و با نزدیک شدن به انقلاب اسلامی مباحث عدالت محوری در روستاها و نقش مذهب در روستا در اخبار، محوریت پیدا می کند؛ 3. اخبار مربوط به زنان و نقش آنها در روستاها بسیار محدود و بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد؛ 4. اخبار مربوط به اصلاحات ارضی در ایران در سطح نسبتا وسیعی در این دوره وجود دارد و بیشتر بر جنبه های مثبت این اقدام تاکید می شود. دوره دوم (1357 -1368) : 1. انتقادات اساسی (شرعی) به اقدامات نظام شاهنشاهی در حوزه اصلاحات ارضی و ارایه الگوی اسلامی در این حوزه؛ 2. شکل گیری جهاد سازندگی و تاکید بر نقش این ارکان در عمران آبادانی روستاها، 3. تاکید بر عدالت محوری در روستاها و رفع تبعیض علیه آنان؛ 4. مسئله اجتماعی مهاجرت بی رویه از روستا به شهر؛ 5. تاکید بر بازسازی مناطق و روستاهای جنگ زده با محوریت اقدامات جهاد سازندگی. دوره سوم (1368-1376): 1. غالب شدن رویکرد سازندگی و اولویت های عمرانی در حوزه روستایی ؛ 2. ارزیابی انتقادی از عملکرد و فعالیت جهاد سازندگی؛ 3. تاکید بر بیمه های درمانی و شغلی روستاییان؛ 4. افزایش اهمیت ساخت و تجهیز کتابخانه در روستاها از سال 1372 به بعد؛ 5. اهمیت دادن به نقش زنان در توسعه روستاها و برگزاری سمینارها درباره اهمیت روستاها در توسعه کشور. دوره چهارم (1376-1384): 1. اتخاذ یک رویکرد کلان و برنامه ریزی های بلند مدت درباره آبادانی و توسعه روستاها، به گونه ای که اخبار مورد بررسی بیشتر جنبه های حقوقی و قانونی عملکرد دولت در این بازه را بیان می کند؛ 2. برگزاری انواع جشنواره ها از تولیدات و صنایع دستی زنان روستایی و حمایت از آنان؛ 3. گسترده شدن شبکه ارتباطات مجازی در روستاها؛ 4. پرداختن به مسئله نابرابری و شکاف میان روستاها و شهرها در ایران. دوره پنجم (1384-1389): 1. وفور خبرهای جزئی و خرد درباره خدمات اقتصادی، عمرانی، فرهنگی و بهداشتی؛ 2. واگذاری سهام عدالت به روستاییان و لزوم پرداختن به اقشار آسیب پذیر روستایی؛ 3. به وجود آمدن یک رویکرد انتقادی درباره رویدادها مربوط به روستاها؛ 4. مسئله خشکسالی در حوزه کشاورزی و راهکارهای برون رفت از آن؛ 4. واردات انواع محصولات کشاورزی و هشدار مسئولین درباره تبعات منفی این اقدام.کلیدواژهها:
جامعه شناختی، مطبوعات، تحولات روستایی، ایران، ارتباطاتکد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://www.civilica.com/Paper-STRD01-STRD01_007.html
کد COI مقاله: STRD01_007
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:طباطبایی, آسیه السادات، ۱۳۹۰، بررسی جامعه شناختی تحولات روستایی در ایران از منظر مطبوعاتمورد مطالعه: روزنامه اطلاعات (سال های 1335 - 1389)، اولین کنفرانس بین المللی توسعه روستایی، تجارب و آینده نگری در توسعه محلی، زاهدان، دانشگاه سیستان و بلوچستان، https://www.civilica.com/Paper-STRD01-STRD01_007.html
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (طباطبایی, آسیه السادات، ۱۳۹۰)
برای بار دوم به بعد: (طباطبایی، ۱۳۹۰)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش
علم سنجی پایگاه سیویلیکا
می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را
بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- طراحی یک نمونه کوچک نیروگاه دودکش خورشیدی با توان 10 کیلووات
- شهرهای جدید در نظام آمایش منطقه کلانشهری تهران مطالعه موردی: شهرجدید پردیس
- نگرشی نو به پایداری بافت های فرسوده روستای
- از بهسازی بافت های فرسوده تا توسعه پایدار روستایی
- ارزیابی قابلیت پیاده مداری با تأکید بر سلامت عمومی؛ نمونه موردی: محور خیام شهر قزوین
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی نقش تعاونی های تولید روستایی در افزایش توانمندی فنی و اقتصادی کشاورزان مناطق روستایی شهرستان نیشابور
- بررسی عوامل موثر بر نیت پسته کاران در مناطق روستایی سیرجان نسبت به مقابله با آفلاتوکسین بر اساس مدل اعتقادات سلامت
- تبیین پیامدهای فضایی استقرار صنایع بر توسعه روستاهای پیرامونی در مجتمع صنعتی باریج اسانس کاشان
- تبیین اثرات سرمایه روان شناختی در بهبود رضایت مندی شغلی کشاورزان شهرستان اردبیل
- خوشه بندی انگورکاران استان زنجان براساس رفتار اطلاع یابی آنان
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
شبکه تبلیغات علمی کشور
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.