بررسی تأثیر سبک های یادگیری زبان های خارجی بر کاهش ضعف های مهارت های زبانی (مطالعه ی موردی دانشجویان رشته ی زبان انگلیسی و فرانسه دانشگاه های سراسری شهر تهران)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,743

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

TELT01_157

تاریخ نمایه سازی: 28 آذر 1392

چکیده مقاله:

امروزه سبک های یادگیری در حوزه ی آموزش زبان، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. از آن جایی که تحلیل سبک های مختلف یادگیری، منجر به شناسایی ضعف های آموزش در دانشگاه ها در استفاده از مهارت های زبانی و در نتیجه انتخاب کارآمدترین روش برای آموزش زبان های خارجی می باشد، نگارنده ی این مقاله در پی بررسی تأثیر سبک‌های یادگیری دانش جویان زبان های خارجی (فرانسه و انگلیسی) بر کاهش ضعف های مهارت های زبانی می باشد. در ابتدا، پس از مطالعه ی مقوله های یادگیری، سبک ها و استراتژی ها، انواع سبک های یادگیری بررسی خواهند شد. سپس به منظور تحلیل و ارزیابی ضعف های دانش-جویان زبان خارجی در به کارگیری مهارت های زبانی، مهم ترین مؤلفه های تأثیر گذار که متخصصان و مدرسین زبان های خارجی بر آن ها تأکید کرده اند، مشخص و سپس میزان تأثیرگذاری آن ها بر ضعف دانشجویان از نظر اساتید و دانش جویان بررسی می شود. روش تحقیق به کار گرفته شده در مقاله ی حاضر، روش پیمایشی و تکنیک به کار گرفته شده پرسش نامه ی محقق ساخته می باشد. این مطالعه ی میدانی نزد 50 دانش جوی ترم های 7 و 8 زبان های خارجی (فرانسه و انگلیسی) و 7 تن از اساتید 5 دانشگاه سراسری استان تهران صورت گرفته است. پرسشنامه شامل 6 پارامتر متفاوت از سبک های یادگیری شامل خواندن، نوشتن، گوش-دادن، صحبت کردن، نگاه کردن و اقدام به عمل است. سعی شده است که در سؤالات تحقیق، تأثیر این سبک های یادگیری بر مؤلفه-هایی که در سطح مهارت های زبانی سهیم هستند بررسی گردد، ازجمله نشاط دانشجویان در یادگیری، میزان کارآمدی شیوه های ارائه دروس، میزان کارآمدی روش های تدریس اساتید، مفید بودن بسته های آموزشی و استفاده از فناوری های روز در آموزش زبان از جمله آن هستند. یافته های تحقیق مبین آن است که برخی از سبک های یادگیری در میان دانش جویان رواج بیش تری دارد که همین سبک ها در کاهش ضعف های مهارتی زبان ناشی از روش های نامناسب تدریس، فقدان بسته های آموزشی مناسب، کافی-نبودن کلاس های آزمایشگاه زبان و سایر موارد نقش دارند.

کلیدواژه ها:

سبک های یادگیری ، مهارت های زبانی ، زبان انگلیسی و فرانسه

نویسندگان