مقایسه اثر آنتی ونوم پلی والان و و یتامین C بر دفاع آنتی اکسیدان و برخی آنزیم ها ی سرمی رتها ی تلقیح شده با سم عقرب همی اسکورپیوس لپتوروس

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,228

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

THVC15_339

تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1387

چکیده مقاله:

عقرب همی اسکورپیوس لپتوروس که به زبان محلی به نام گادیم معروف است، خطرناک ترین کژدم خوزستان و یکی از خطرناکترین کژدم ها ی جهان است . زهر این عقرب سبب همولیز شد ید، نارسائی کلیوی، آشفتگی فیزیولوژیک سیستم عصبی مرکزی و اختلالات قلبی عروقی می شود . به منظور بررسی اثر آنتی ونوم پلی والان سم عقرب و و یتامین C بر عوارض ناشی از عقرب گز یدگی، 45 سر رت به سه گروه 15 تایی تقسیم شدند . به رتها ی تمام ی گروهها در شروع آزمایش ( ساعت صفر ) 3 mg/kg سم عقرب همی اسکورپیوس لپتوروس به صورت داخل صفاقی تزریق شد . 20 دقیقه پس از تلقیح سم عقرب رتهای گروه آنتی ونوم 2/5 ml/kg آنتی ونوم پلی والان و رتهای گروه ویتامین 200 mg/kg ویتامین C در یافت کردند . سپس در هر یک از زمان ها ی یک ساعت، سه ساعت و 24 ساعت از 5 سر رت در هر گروه خونگیری صورت گرفت و پلاسما جدا شد . مقادیر آنزیمهای GPT ، GOT وآلکالین فسفاتاز، آهن، مالون دی آلدهید (MDA )و فعالیت آنتی اکسیدان AOA در پلاسما اندازه گیری و در گروهها ی کنترل ( فقط سم ) و تحت درمان مورد مقایسه قرار گرفتند که مقدار آلکالین فسفاتاز در گروهها ی تحت درمان در مقا یسه با گروه کنترل کاهش قابل توجهی را نشان داد ).P< 0/05) همچنین مقاد یر MDA به ترتیب در گروه و یتامین C کمترین و در گروه کنترل بیشترین بود . مقدار AOA در مراحل مختلف نمونه گیری در گروه و یتامین C دارا ی نوسان بود ولی در مجموع در گروه کنترل بیشتر و دردو گروه تحت درمان کمتر بود . به نظر میرسد و یتامین C و آنتی ونوم حداقل بر رو ی سلولها یی که آلکالین فسفاتاز را آزاد کرده اند اثر محافظتی مشابه ی داشته و هر دو با پراکسیداسیون لیپیدها و تولید MDA مقابله کرده اند ولی برخلاف انتظار AOA در گروه کنترل بیشتر بوده است که احتمالا ناشی از اثرات سیتوتوکس یک سم عقرب و آزاد شدن محتویات سلولهای آسیب دیده در این گروه بوده است .