ارائه مدل اولویت بندی راه های برون شهری جهت تجهیز به دوربین های کنترل سرعت با استفاده ازفرآیند تحلیل شبکه ای ANP (مطالعه موردی: راه های استان اصفهان)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 675

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

TTC15_082

تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1395

چکیده مقاله:

نرخ بالای تصادفات جاده ای و تلفات ناشی از این تصادفات و همچنین نقش عامل سرعت در بروز این حوادث، توجه بیشتر تصمیم گیران بخش ایمنی در حمل و نقل جاده ای به استفاده از دوربین های کنترل سرعت در راه هایبرون شهری را در پی داشته است. از سوی دیگر با توجه به محدودیت منابع مالی و بودجه در این بخش و همین طور هزینه های بالا نصب و نگهداری دوربین های کنترل سرعت، اولویت بندی راه ها به منظور تجهیز آن ها به دوربین هایکنترل سرعت از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف ارائه مدل اولویت بندی راه های برون شهری جهت تجهیز به دوربین های کنترل سرعت بر اساس فرآیند تحلیل شبکه ایANP انجام شده است بردار ضریب اهمیت حاصل از ماتریس مقایسات زوجی معیارها، نشان می دهد معیار تعداد تصادفات دارای ماهیت سرعت به ازای یک کیلومتر طول محور در سال با ضریب اهمیت0/29572 تاثیرگذارترین معیار برتصمیم گیری پیرامون موضوع مورد مطالعه است. همچنین پس از ساخت مدل، راه های استان اصفهان به عنوان گزینه های تصمیم انتخاب شده که خروجی نرم افزارSuper Decisions اولویت بندی محورهای مورد مطالعه را مشخص نمود . نتایج نشان می دهد، بزرگراه آزادگان، محور اصفهان- شهرضا- آباده و محور اصفهان- زیار با اختلاف معناداری نسبت به سایر گزینه ها، به ترتیب دارای اولویت های شماره یک تا سه برای نصب دوربین های کنترل سرعت می باشند

کلیدواژه ها:

اولویت بندی راه های برون شهری ، دوربین های کنترل سرعت ، فرآیند تحلیل شبکه ای

نویسندگان

شهریار افندی زاده

دانشیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران

حسن جوانشیر

استادیار دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب

حمید شمعانیان

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :