اثربخشی آموزش تکنیک های شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی از طریق تلگرام بر نگرانی، نشخوار فکری، باورهای شخصیتی بیماران آلوپسی در شهرهای مشهد و تهران

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 717

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

TWBT02_073

تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1398

چکیده مقاله:

مقدمه: آلوپسی آره آتا یک بیماری ریزش مو، بدون علامت در منطقه ای کوچک با محدوده مشخص 4-1) سانتیمتر) میباشدکه ممکن است این تکه ها بصورت جداگانه باقی بمانند و حتی ممکن است به هم متصل شوند و باعث از دست دادن موی تمام پوست سر و حتی موهای بدن شوند. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش تکنیکهای شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی از طریق تلگرام بر نگرانی، نشخوار فکری، باورهای شخصیتی (اختلالهای شخصیت اجتنابی، وابسته و وسواس) بیماران آلوپسی در شهرهای مشهد و تهران انجام شد.روش: این پژوهش یک مطالعه نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه است. جامعه آماری پژوهش شامل زنان و مردان مبتلا به آلوپسی، عضو انجمن آلوپسی ایران (تهران و مشهد) در سال 1397 میباشد. از بین افراد مبتلا به آلوپسی عضو انجمن آلوپسی ایران، 30 نفر از اعضای داوطلب در تهران و مشهد بصورت در دسترس انتخاب و بهطور تصادفی در دو گروه آزمایش 15) نفر) و گروه کنترل 15) نفر) قرار گرفتند. گروه آزمایش تحت آموزش تکنیکهای ذهن آگاهی از طریق تلگرام قرار گرفتند ولی گروه کنترل هیچ مداخله ای داده نشد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه پنسیلوانیا می یر، میلر، متزگر و پوروک، نشخوار فکری نولن هوکسما و مارو و پرسشنامه باورهای شخصیتی فرمین استفاده شد. روش اجرای مداخله تکنیکهای شناختی درمانی مبتنی بر ذهن اگاهی از طریق تلگرام به صورت آموزش در 8 جلسه به گروه آزمایش بود و گروه گواه هیچ درمانی دریافت نکردند.یافته ها: برای تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس تک و چند متغیره استفاده شده است. نتایج نشان داد که پس از تعدیل نمرات پیشآزمون بین میانگین نمرات دو گروه در پسآزمون تفاوت معناداری از نمرات نگرانی و نشخوار فکری و اختلال شخصیت وابسته وجود داشته است.نتیجه گیری: یافته ها نشان داد که آموزش تکنیکهای شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی از طریق تلگرام بر کاهش نگرانی و نشخوار فکری و اختلال شخصیت وابسته، بیماران آلوپسی موثر بوده است. همچنین نتایج نشان داد که پس از تعدیل نمرات پیشآزمون بین میانگین نمرات دو گروه در پسآزمون تفاوت معناداری از باورهای شخصیتی، اختلال شخصیت اجتنابی و اختلال شخصیت وسواسی وجود نداشته است.

کلیدواژه ها:

تکنیکهای شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی از طریق تلگرام ، نگرانی ، نشخوار فکری ، باورهای شخصیتی (اختلالهای شخصیت اجتنابی ، وابسته و وسواس) ، بیماران آلوپسی.

نویسندگان

تکتم سادات میرزایی صبی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

مهدی ماندگار

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند.

فاطمه شهابی زاده

دکتری روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز.

مریم پیرتاج

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند