سال انتشار: ۱۳۹۳
محل انتشار: دومین همایش ملی معماری و شهرسازی در گذر زمان
کد COI مقاله: UOT02_051
زبان مقاله: فارسی
حجم فایل: ۸۱۰.۴۵ کیلوبایت (فایل این مقاله در ۱۲ صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد)
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
اگر در مجموعه سیویلیکا عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق فرم روبرو اصل این مقاله را خریداری نمایید.
با عضویت در سیویلیکا می توانید اصل مقالات را با حداقل ۳۳ درصد تخفیف (دو سوم قیمت خرید تک مقاله) دریافت نمایید. برای عضویت در سیویلیکا به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید. در صورتی که دارای نام کاربری در مجموعه سیویلیکا هستید، ابتدا از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد شده و سپس به این صفحه مراجعه نمایید.
لطفا قبل از اقدام به خرید اینترنتی این مقاله، ابتدا تعداد صفحات مقاله را در بالای این صفحه کنترل نمایید.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
با عضویت در سیویلیکا می توانید اصل مقالات را با حداقل ۳۳ درصد تخفیف (دو سوم قیمت خرید تک مقاله) دریافت نمایید. برای عضویت در سیویلیکا به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید. در صورتی که دارای نام کاربری در مجموعه سیویلیکا هستید، ابتدا از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد شده و سپس به این صفحه مراجعه نمایید.
لطفا قبل از اقدام به خرید اینترنتی این مقاله، ابتدا تعداد صفحات مقاله را در بالای این صفحه کنترل نمایید.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای ۱۲ صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله باز شماری موتیف های معماری ایرانی در طراحی منازل شرکت نفت آبادان (محله های بریم و بوارده)
مجتبی زرگرزاده دزفولی - عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفولمهناز بابائی مراد - عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول
نجمه سالاری نسب - مدرس دانشکده سما واحد دزفول
بهناز بابایی مراد - دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه علوم و تحقیقات تهران، ایران
چکیده مقاله:
در میان شهرهای ایران،آبادان از ویژگی های مهمی در ساختار شهری برخورداراست.این شهرجنوبی ترین نقطه استانخوزستان 7 درجه از مدار راس السرطان بالاتر است.ازاین رو اقلیمی مشابه با مناطق استوایی دارد.شهرسازی امروز آبادان در بیبیدایش اولین چاه نفت در ایران و احداث بالایشگاه در این شهر شکل می گیرد.با حضور کارشناسان و مهندسان وکارگرانخارجی مانند انگلیسی ها،هند ،آلمان و....شهر نیازمند فضاهای اقامتی درکنار بالایشگاه گردید.اولین گروه از این منازلمسکونی توسط انگلیسی ها در سال 1306 درکنار اروند رودبناشد. منازل شرکتی آبادان دارای چهار تیپ هستند .منازلکارگری- کارمندی- ریاست- مهمانپذیرها از انواع تیپ معماری استفاده شده است. از محله های قابل تامل در این دوره ازساخت شهرک در آبادان می توان به دومحله بریم و بووآرده اشاره کرد. این دومحله به دلیل داشتن ساختارهای مهمشهری معماری اصلی معماری مدرن وایرانی امروز در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسیده است.هرچندانگلیسی ها طراحانبودند،اماجالب آن است که ازموتیف های معماری ایرانی،درساخت شهرآبادان استفاده شده است. گویی مهندسان و آبادانشهرسازان انگلیسی، روی مردم شناسی منطقه و عناصر معماری ایرانی مطالعه کرده اند و بخشی از چکیده مطالعات خود را درقالب نقشه های شهری پیاده کرده اند.دراین نوشتار به بررسی اجزا ریشه دار دربوم منطقه برداخته خواهدشد.اجزایی که درمقیاس محله، مجموعه ی همسایگی تا بلان بک بلاک شهری قابل مشاهده هستند.روش مطالعه در این نوشتار درکناربهره گیری از منابع کتابخانه ای بررسی میدانی و برداشت موتیف های بومی وهویت بخش به دو محله ذکر شده می باشد.کلیدواژهها:
آبادان، بریم، بووآرده، موتیف هاکد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://www.civilica.com/Paper-UOT02-UOT02_051.html
کد COI مقاله: UOT02_051
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:زرگرزاده دزفولی, مجتبی؛ مهناز بابائی مراد؛ نجمه سالاری نسب و بهناز بابایی مراد، ۱۳۹۳، باز شماری موتیف های معماری ایرانی در طراحی منازل شرکت نفت آبادان (محله های بریم و بوارده)، دومین همایش ملی معماری و شهرسازی در گذر زمان، قزوین، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) واحد قزوین، https://www.civilica.com/Paper-UOT02-UOT02_051.html
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (زرگرزاده دزفولی, مجتبی؛ مهناز بابائی مراد؛ نجمه سالاری نسب و بهناز بابایی مراد، ۱۳۹۳)
برای بار دوم به بعد: (زرگرزاده دزفولی؛ بابائی مراد؛ سالاری نسب و بابایی مراد، ۱۳۹۳)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش
علم سنجی پایگاه سیویلیکا
می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را
بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی تطبیقی مجموعه های مسکونی بوارده با خانه های بومی در آبادان
- نقش منازل مسکونی شرکت نفت در هویت بخشی به معماری آبادان
- بررسی ویژگی های خانه های مسکونی شرکت نفت در آبادان
- بررسی نظریه های گوتیک و تأثیر آن بر هنر و معماری
- شاخصه های طراحی معماری مسکن شرکت نفتی در آبادان نمونه مورد مطالعه:محله ی بوارده
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- گردشگری شهری و تاثیر آن در توسعه پایدار شهرها
- تحلیلی برمکانیابی اراضی مسکونی درمحلات شهربناب با روش TOPSIS
- ارزیابی نقش شهرهای میانی درتوسعه اقتصادمنطقه ای مطالعه موردی شهرایذه
- بررسی نقش حرکات اجتماعی بر توسعه شهری پایدار مطالعه موردی استان خراسان رضوی
- تحلیل فضایی تمایل ساکنین محلات شهر خورموج به گردشگری
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
شبکه تبلیغات علمی کشور
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.