کنکاشی بر ارتباط مولفه های زبان مادری، جنسیت و سن با سطح تفکر بنیادی (مطالعه موردی دانشجویان رشته حقوق دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل)

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 796

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

VCV01_024

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1393

چکیده مقاله:

تفکر انتقادی از بدو خلقت انسان با او همراه بوده است. زمانی که انسان برای ارزشیابی موضوعی به صورت عقلی و منطقی می پردازد، در واقع اولین گام را در جهت تفکر انتقادی برمی دارد. امروزه برای توسعه تفکر انتقادی و اهمیت گنجاندن این مهارت در حیطه علوم، پژوهشهایعلمی متعددی انجام شده است. از جمله این تحقیقات می توان به مطالعات قبلی که به نتایج متناقضی دست یافته بودند، مانند بابا محمدی و خلیلی( 2004 ) اشاره داشت، آنها دریافتند کهدانشجویان سال چهارم نسبت به سال سوم از سطح تفکر انتقادی بالاتری برخودارند، اما در مورد رابطه سن و تفکر انتقادی نافعی و دیگران ( 2008 ) دریافتند که هیچ تفاوت معنی داری بیندانشجویان سال اول و سال آخر رشته پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ایران در سطح تفکر انتقادی وجود ندارد. این پژوهش در زمینه این تحقیقات انجام شده است. هدف اصلی این تحقیق بررسیرابطه زبان مادری، سن و جنسیت، با سطح تفکر انتقادی دانشجویان آذری زبان است که در دوره کارشناسی ارشد رشته های علوم حقوق دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیلمشغول به تحصیل اند. برای نیل به این هدف، سی نفر از دانشجویان، 13 دختر و 17 پسر، که سن آنها بین 23 و 54 سال بود، به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. زبان مادری 14 نفر از ایندانشجویان آذری بود و 16 نفر د یگر در شهرهای آذری زبان متولد و رشد یافته بودند، ولی زبان مادری شان غیر از زبان آذری بود. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، آزمون مهارت های تفکرانتقادی کالیفرنیا، فرم ب است. نتایج به دست آمده مشخصکرد که رابطه معنی داری بین زبان مادری و سطح تفکر انتقادی وجود دارد، اما رابطه ای میان سن و جنسیت از یکسو و سطح تفکر انتقادی از سوی دیگر وجود ندارد

نویسندگان

رقیه دیندار

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

مجتبی ستوده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

داوود نقی زاده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل