بررسی بحران آب استان سمنان و ارائه راهکارهای مدیریتی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,045

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WATERCONF01_200

تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1394

چکیده مقاله:

در چند دهه اخیر، نگرانیهای زیستمحیطی به شدت افزایش یافته است. زمین با افزایش فزاینده جمعیت روبرو بوده و از سوی دیگرداشتههای طبیعی آن به شکلی نادرست از بین رفته است. ما انسانها در قرنی زندگی میکنیم که محیط زیست کره زمین بیش از هر زمان دیگری به آرامش برای تجدید قوا نیازمند است. اکثریت شهرهای ایران در معرض خشکسالی هستند، و شهرهای استان سمنان نیزجزو آنها میباشند. توسعههایی که به صورت اضافه برداشتها برداشت بیشتر از تغذیه سالانه توسط چاههای عمیق و نیمه عمیق صورت میگیرد، سبب شده که آبخوانها با کسری مخزن روبرو شوند و استان با بحران شدید آب مواجهگردد. کسری مخزن آب زیرزمینی به 811 میلیون متر مکعب در سال میرسد. گزارشهایی که تا کنون در باره بحران آب در استان سمنان انتشار یافتهاند، عامل اصلی بحران آب را خشکسالیها قلمداد نمودهاند. در حالی که بر اساس نتایج این تحقیق معلوم شده که عامل اصلی بحران آب، اضافه برداشتهای مستمری است که توسط چاههای عمیق از آبخوان اصلی دشتها صورت میگیرد و نه خشکسالیها به تنهایی. برای اثبات این ادعا، متوسط سالانه بارندگی متحرک 81 ساله از 8313 تا 8313 هر دشت، با هیدروگراف واحد آبخوان همان دشت، مقایسه و تحلیل شده است . در این تحلیل، معلوم شده که سطح آب زیرزمینی حتی در سالهای تر که علیالقاعده میبایست بالا میآمد، همچنان به افت خود ادامه داده است. پیامدهای جبرانناپذیر بحران آب عبارتند از: بالا رفتن هزینه پمپاژ آب، شور شدن آب زیرزمینی، نشست زمین و ایجاد شکافها در سطح دشتها و سایر مشکلات زیستمحیطی .

نویسندگان

علی بزان

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه سمنان،

سیدفرهاد موسوی

عضو هیئت علمی، دانشگاه سمنان،

خسرو حسینی

عضو هیئت علمی، دانشگاه سمنان،

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • محمودیان، شرکت آب و فاضلاب شهری سمنان (1392)، عملکرد سال- ...
  • حاج علیان، شرکت آب و فاضلاب روستایی سمنان (1392)، عملکرد ...
  • علیزاده، ا. (1380)، اصول مدرولوژی کاربردی. چاپ سیزدهم، انتشارات دانشگاه ...
  • شرکت سهامی آب منطقه‌ای سمنان، (1381)، عملکرد سال- های (377-80)، ...
  • I5] افشین، ی.، (1373)، رودخانه‌های ایران. وزارت نیرو، شرکت مهندسین ...
  • زمردیان، م. ب.، (1381)، ژئومورفولوژی ایران. جلد 1، فرایندهای ساختمانی ...
  • خسرو تهرانی، خ. (1367)، چینه‌شناسی ایران، انتشارات دانشگاه تهران، 8 ...
  • رهنمایی، م. ت. (1370)، توانایی محیطی ران. مرکز مطالعات و ...
  • نمایش کامل مراجع