بررسی اثر توزیع مکانی داده های اقلیمی و شاخص های اقلیمی بر عملکرد مدلهای هوشمند در پیش بینی جریان ماهانه (مطالعه موردی حوضه کارون)

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,393

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WATERSHED04_171

تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1386

چکیده مقاله:

بهره برداری بهینه از سیستم های منابع آب درکشور، مستلزم ارتقاء دقت پیش بینی آورد رودخانه هاست . اهمیت این موضوع در حوضه های بزرگی همچون کارون بدلیل شرایط استراتژ یک منطقه، وسعت اراضی کشاورزی و تولید انرژی برقابی بارزتر می باشد . در این مقاله نتایج پیش بینی جریان 1 تا 3 ماه بعد حوضه کارون تا محل ایستگاه پل شالو با استفاده از توزیع مکانی داده های اقلیمی ( بارندگی و دما ) و بکارگیری مدلهای هوشمندی نظیر شبکه های عصبی مصنوعی و نرو - فازی گزارش می گردد . برای بررسی تاثیر توزیع مکانی داده ها، عملکرد این مدلها با داده های نقطه ای نیز بوسیله شاخص های R 2 ، MAE و RMSE مورد ارزیابی قرار گرفت . همچنین اثر شاخص اقلیمی SOI بر خروجی مدلهای هوشمند بررسی شد . نتایج بدست آمده حاکی از آن بود که توزیع مکانی بارندگی بصورت ترکیبی با داده های نقطه ای دما بهترین عملکرد را در هر دو مدل داشته است . همچنین وجود داده های SOI در ورودی مدلها تا اندازه ای باعث بهبود نتایج آنها میشود و در کل مدلهای شبکه عصبی نسبت به مدلهای نرو - فازی با داشتن ورودیهای مشابه، عملکرد بهتری را نشان داده اند .

کلیدواژه ها:

نویسندگان

صدیقه انوری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه سازه های آبی، دانشگاه تربیت مدرس

بهرام ثقفیان

دانشیار پژوهشی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری

سعید مرید

دانشیار گروه منابع آب، دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :