بررسی ضرورت کالیبراسیون مدل های برآورد فرسایش برای هر منطقه در محیط GIS مطالعه درمورد مدلهای فرایندی WEPP,GUEST همچنین مدلهای تجربی MPSIAC,EPM و هیدروفیزیکی

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,231

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WATERSHED05_202

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1388

چکیده مقاله:

کاهش قابل توجه عملکرد حوزه های آبخ یز ایران به دلیل حجم زیاد فرسایش، بیانگر ضرورت روز افزون پایش و پیشگیری این پدیده ی مخرب می باشد . در این مسیر، بکارگیری روش های نو و دانش روز از اهمیت زیادی بر خوردار است . با این حال نباید فرامو ش کرد که مدل های برآورد فرسایش عموما در شرایط اقلیمی خارج از کشور ایران به دست آمده و با توجه به اینکه این مدل ها بر پایه مطالعات تجربی استوارند نمی توان نتایج برآورد آنها را در شرایط اقلیمی ایران بدون مطالعه، دارای تقریب به صحت مناسب و قابل قبولی دان ست. چه اینکه در موارد مختلف مقایسه مقادیر محاسبه شده توسط مدل های مورد اشاره با مقادیر واقعی رسوب جمع آوری شده در ایستگاه های مطالعاتی مبین وجود خطاها و اختلافات فراوانی در این شیوه می باشند. در این مقاله با بررسی چند تجربه پژ وهشی - مطالعاتی صورت گرفته در مناطق و شرایط اقلیمی متفاوت ایران بر روی میزان خطای مدل های برآورد فرسایش ، ضرورت کالیبراسیون این مدل ها مورد مطالعه قرار گرفته است.

نویسندگان

علیرضا تقوایی ابریشمی

دانشجوی کارشناسی مرتع و آبخیزداری دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :