بررسی مشخصات فیزیکوشیمیایی پساب خروجی مزرعه پرورش ماهی و ارائه راهکار بازچرخانی آن به داخل آبخوان ( مطالعه موردی : مزرعه پرورش ماهی قزل آلا واقع در منطقه قوریگل استان آذربایجانشرقی)

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,771

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WRM03_582

تاریخ نمایه سازی: 28 فروردین 1387

چکیده مقاله:

رشد روز افزون جمعیت و افزایش تقاضا به منابع آب در کشور ما ایران که گستره وسیعی از آن را اقلیم خشک و نیمه خشک تشکیل می دهد، سبب بهره برداری بی رویه از منابع سطحی و زیرزمینی و به تبع از آن کمبود شدید آب در بیشتر مناطق کشور گردیده است. در این راستا از جمله راهکارهای عملی و کارآمد که امروزه برای بهینه سازی مصرف آب، تقویت و یا متعادل نگهداشتن ذخیره مخازن آب زیرزمینی مورد توجه و توصیه قرار گرفته است، بازچرخانی آبهای نا متعارف از جمله پساب ها به داخل آبخوانها و استفاده مجدد از آنها می باشد. بدیهی است که این امر به سهم خود می تواند نقش مؤثری در مدیریت منابع آب داشته باشد. از جمله انواع پساب ها، پساب خروجی از مزارع پرورش ماهی می باشد که با بررسی کیفیت و حصول اطمینان از عدم آلایندگی آن با توجه به استانداردهای موجود و در صورت فراهم بودن شرایط لازم، امکان با زچرخانی آن به داخل آبخوان وجود دارد. در این تحقیق، مزرعه پرورش ماهی قزل آلا در منطقه قوریگل استان آذربایجان شرقی به عنوان مطالعه موردی در نظر گرفته شده و ضمن بررسی مشخصات فیزیکو شیمیایی پساب خروجی، راهکار بازچرخانی آن به داخل آبخوان با توجه به وضعیت هیدروژئولوژی و خاکشناسی منطقه ارائه گردیده است. بر اساس نتایج بدست آمده در این تحقیق، مقادیر پارامترهای فیزیکو شیمیایی پساب خروجی با بیشتر استانداردهای معتبر موجود مطابقت داشته و با توجه به شرایط حاکم بر منطقه و در نظر گرفتن معیارهای لازم و همچنین جلوگیری از افزایش غلظت برخی از یونهای آلاینده مانند نیتریت در آبهای زیرزمینی منطقه، بازچرخانی پساب خروجی به داخل آبخوان با انجام تغذیه مصنوعی به طریقه سطحی(نفوذ دادن از سطح زمین) نسبت به زیرزمینی(تزریق کردن به وسیله چاه) مناسبتر تشخیص داده شد و از میان روش های مختلف تغذ یه به طریقه سطحی نیز، روش آبیاری در اولویت اول و روش حوضچه ای در اولویت دوم پیشنهاد گردید . در این روشها به دلیل تصفیه طبیعی، معمولاً غلظت عناصر آلاینده احتمالی کاهش یافته و می توان با تمهیدات لازم ، مقدار آنها را به حداقل ممکن رساند.

نویسندگان

علی زینالی

کارشناس ارشد هیدروژئولوژی، شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی

احد حبیب زاده

کارشناس ارشد رسوب شناسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان

علی عابدینی

عضو هیئت علمی پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ایران، انزلی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • کردوانی، پ.(1374). ژئوهیدرولوژی(در جغرافیا)، انتشارات دانشگاه تهران، 359 ص. ...
  • علیزاده، ا.(1386). فیزیک خاک، انتشارات آستان قدس رضوی، چاپ دوم، ...
  • بای بوردی، م.(1378). خاک: پیدایش و رده بندی، انتشارات دانشگاه ...
  • وزارت نیرو، امور آب(1369). _ دستورالعمل اندازه گیری سرعت نفوذ ...
  • Todd, D.K.(1 980) .Groundwater Hydrology. John Wiley& Sons, New YorK., ...
  • نمایش کامل مراجع