CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی فضائی مبلمان شهری در ساماندهی و زیباسازی فضاهای گردشگری شهری با استفاده ازمدل سوات (مطالعه موردی شهرستان سروستان)

عنوان مقاله: ارزیابی فضائی مبلمان شهری در ساماندهی و زیباسازی فضاهای گردشگری شهری با استفاده ازمدل سوات (مطالعه موردی شهرستان سروستان)
شناسه ملی مقاله: AUSI01_138
منتشر شده در اولین کنفرانس ملی معماری و شهرسازی اسلامی و ترسیم سیمای شهری پایدار با گذر از معماری ایرانی- اسلامی و هویت گمشده آن در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

اکبر کیانی - دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، عضو هیأت علمی دانشگاه زابل
اقبال نصیری - کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه زابل
مرتضی حسن زاده - کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه زابل
مجید صدرآبادی - کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه زابل

خلاصه مقاله:
مبلمان شهری یک فرایند مساله گشایی گروهی است که در آن با استفاده از تکنیک های تحلیلی گوناگون، تصمیمات آگاهانه اتخاذ می شود. از جمله تکنیک هایی که در طراحی مبلمان شهری برای سنجش وضعیت و تدوین راهبرد به کار گرفته شده است، ماتریس سوات است. بنابراین توسعه نامناسب و رشد سریع شهرها، بدون تمهیدات و زیرساخت های لازم، پیامدهای منفی عدیده ای را در بخش های مختلف یک شهر به همراه داشته است که در این میان ساماندهی کاربری های عمومی و محیط های شهری آن از جمله، مبلمان شهری، یکی از رهیافت های سازنده شهر سازی پایدار به شمار می آید که با هدف بهبود کیفیت محیط شهری و برآوردن خواسته های مخلتف انسانی شکل می گیرد امروزه همه از شهر نشینی به عنوان پدیده ای ناخوشایند یاد می کنند. اما ارزیابی و تحلیل دقیق از ویژگی ها و ساختار زندگی شهری نشان می دهد که شهرنشینی به خودی خود نامطلوب نیست. آنچه بسیاری از شهرهای امروزی را این گونه جلوه داده است، توجه نداشتن به ماهیت شهر و شهرنشینی است. در این پژوهش تلاش بر این است که ضمن شناسایی نقاط ضعف و قوت مبلمان شهری با استفاده از روش های تحلیلی و جمع آوری اطلاعات از طریق مطالعات پیمایش میدانی، اوضاع و شرایط مبلمان شهری در محدوده بخش مرکزی شهرستان سروستان مورد بررسی قرار گیرد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که برای به کار گیری انواع گونه های مناسب مبلمان شهری که شامل نیمکت ها، تابلوها، کیوسک ها، گلدان ها و گلجایها، سنگفرش ها و... می باشد بایستی به صورت انسان مدار نیاز های شهروندان و گردشگران را چه از لحاظ بصری و چه خدماتی در محدوده مورد مطالعه برطرف ساخت.

کلمات کلیدی:
مدل سوات، شهرستان سروستان، ساماندهی مبلمان شهری، گردشگری شهری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/422078/