CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر عناصر غذایی آهن، روی و ترکیبات آللوپاتیک علف هرز تاج خروس بر عملکرد، اجزای عملکرد و عملکرد روغن گیاه دارویی همیشه بهار (Calendula officinalis L.)

عنوان مقاله: تاثیر عناصر غذایی آهن، روی و ترکیبات آللوپاتیک علف هرز تاج خروس بر عملکرد، اجزای عملکرد و عملکرد روغن گیاه دارویی همیشه بهار (Calendula officinalis L.)
شناسه ملی مقاله: BAGHBANI06_284
منتشر شده در ششمین کنگره علوم باغبانی ایران در سال 1388
مشخصات نویسندگان مقاله:

میرجلیل قریشی نسب - دانشجو کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه ایلام
وحید احمدزاده - دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه تبریز
آرش پاکمهر - دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه زنجان
امیر عاشوری ساحلی - دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه ایلام

خلاصه مقاله:
به منظور بررسی میزان تاثیر پرایمینگ با عناصر غذایی در برابر ترکیبات آللوپاتیک آزمایشی بصورت فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی در سال 1387 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی انجام پذیرفت. فاکتور عصاره آللوپاتیک علف هرز تاج خروس (Amaranthus retroflexus) در چهار سطح شامل عدم مصرف عصاره و عصاره گیاه کامل با غلظت های 1 به 10، 1 به 15 و 1 به 20 و فاکتور کود شامل، عدم مصرف کود و دو عنصر غذایی میکروی آهن و روی با غلظت 3 در 1000 بودند. نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که تیمار شاهد پایین ترین وزن هزار دانه را در مقایسه با تیمار با آهن و یا روی داشت. ولی این اختلاف در غلظت بالا (1 به 20) بسیار بیشتر بود که این امر نشان می دهد که تیمار با عناصر میکرو تحت شرایط استرس زا از اهمیت بیشتری برخوردار است و از کاهش وزن هزار دانه جلوگیری می کند. در کل ترکیبات آللوپاتیک روی تمامی صفات ذکر شده تاثیر منفی داشت. ولی تیمار با عناصر غذایی به وسیله کاهش تاثیر ترکیبات آللوپاتیک، مخصوصا در غلظت های بالاتر، از کاهش بیش از حد عملکرد دانه این گیاه دارویی جلوگیری نمود.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/100006/