CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مدیریت روسازی با ارزیابی شاخص PCI با بکارگیری GPS در محیط GIS

عنوان مقاله: مدیریت روسازی با ارزیابی شاخص PCI با بکارگیری GPS در محیط GIS
شناسه ملی مقاله: CIVIL01_408
منتشر شده در همایش ملی مهندسی عمران، معماری و مدیریت پایدار شهری در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

رضا محمودنژادآتش بیگ - دانشجوی کارشناسی ارشد عمران –راه و ترابری، گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، زنجان، ایران
رامین کیامهر - دانشیار گروه نقشه برداری،گروه نقشه برداری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان.
نادر کارگر - دانشجوی کارشناسی ارشد عمران –راه و ترابری، گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، زنجان، ایران.

خلاصه مقاله:
راهها در یک کشور به منزله شاهرگهای حیاتی آن کشور هستند. یکی از وظایف متولیان راهها در کشور ایجاد راههای جدید وحفظ و نگهداری از راههای موجود و تأمین ایمنی آنها در غالب سیستمهای مدیریتی است. سیستم مدیریت روسازی، یک روشسیستماتیک برای ضروریات ترمیم ونگهداری و تعیین اولویتها و زمان بهینه برای تعمیرات از طریق پیشبینی وضعیت روسازی در آینده در اختیار ما قرار میدهد. یکی از شاخصهای وضعیت روسازی که از تحلیل دادههای برداشت خرابی محاسبه میشود، PCI میباشد که در بین شاخص های موجود برای ایران بهترین شاخص است. این دادهها بایستی در یک پایگاه داده ذخیره وارزیابی شوند استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی ) GIS ( برای تحلیل دادههای مکانی توصیفی و بکارگیری سیستم تعیین موقعیت ماهوارهای ) GPS ( برای تعیین یک نقطه بر روی کره زمین میباشد. در صورت خرابیهای شدید روسازی علاوه بر وارد آمدن هزینههای مستقیم )مخارج تعمیر و بازسازی آن( هزینههای غیرمستقیم را نیز بر پیکره اقتصادی کشور وارد میکند. یکیاز این هزینهها بحث هزینههای غیرمستقیم ناشی از عوامل تصادفات و سوانح رانندگی است که به لحاظ بحث انسانی مسئله قابل تأمل میباشد. لذا برای ایمنتر کردن جادهها به یک سیستم مدیریت روسازی جامع، کامل، بروز و پویا نیازمندیم.

کلمات کلیدی:
PMS ، GIS ، GPS ، PCI

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/282079/