CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

انتخاب شاخص های بهینه برای پایش بیابان زایی و تخریب سرزمین در اثر فرآیند آتش سوزی (مطالعه موردی :اسفندنه - جیرفت)

عنوان مقاله: انتخاب شاخص های بهینه برای پایش بیابان زایی و تخریب سرزمین در اثر فرآیند آتش سوزی (مطالعه موردی :اسفندنه - جیرفت)
شناسه ملی مقاله: DPCONF01_040
منتشر شده در اولین همایش ملی پدافند غیر عامل در بخشهای کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

حمید غلامی - استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه هرمزگان
مهدیه اسکندری - دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی ،دانشگاه هرمزگان

خلاصه مقاله:
تخریب سرزمین و به ویژه مراتع نه تنها تهدیدی برای سلامت اولوژیک مراتع است. بلکه می تواد کاهش کمیتیا کیفیت خاک این اکوسیستم و پوشش گیاهی در دسترس دام را نیز در پی داشته باشد. هدف این مطالعه انتخاب شاخص های بهینه برای پایش بیابان زایی و تخریب سرزین برای فرایند اتش سوزی در منطقه اسفندقه جیرفت می باشد. به منظور بررسی اینکه کدام شاخص ها در ارزیابی سطح خطر بیابان زایی موثر هستند در مجموع 27 شاخص برای ارائه اطلاعاتی در مورد وضعیت موجود بیابان زایی در منطقه مطالعاتی انتخاب شد. سپس کلاس های بیابان زایی برای هر شاخص تعیین و نمره حساسیت به بیابان زایی برای هر کلاس تعیین گردید. سپس با استفاده از نرم افزار Desire خطر بیابان زایی برای فرایند اتش سوزی محسبه گردید.در نهایت از طریق نرم افزار اماری STATISTICA و اجرای فران رگرسیون گام به گام شاص های بهینه فرایند اتش سوزی مشخص شدند.تایج نشان داد که مهمترین شاخص موثر بر خطر بیابان زایی و تخریب سرزمین ،دمایهواشناسی و شاخص ریسک بیابان زایی DRI برای فرایند اتش سوزی با استفاده از شاخص های بهینه بدست امد.

کلمات کلیدی:
بیابان زایی، پایش،شاخص،تخریب سرزمین ، اسفندقه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/440432/