CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تعیین میزان الودگی فلزات سنگین در پساب ناشی از فراوری سنگ اهن در منطقه بیابانی بافق ( مطالعه موردی:Ag ، Al ، As ،Cd)

عنوان مقاله: تعیین میزان الودگی فلزات سنگین در پساب ناشی از فراوری سنگ اهن در منطقه بیابانی بافق ( مطالعه موردی:Ag ، Al ، As ،Cd)
شناسه ملی مقاله: DPCONF01_108
منتشر شده در اولین همایش ملی پدافند غیر عامل در بخشهای کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

عبدالحسین رضایی پورباغدر - دانشجوی دکتری بیابان زدایی،دانشگاه هرمزگان
حسن وقارفرد - عضو هیئت علمی دانشگاه هرمزگان
حمید رضا عظیم زاده - عضو هیئت علمی دانشگاه یزد
حمید غلامی - عضو هیئت علمی دانشگاه هرمزگان

خلاصه مقاله:
به دلیل پیشرفت سریع تکنولوژی و رهاسازی فاضلاب ها و پساب های کارخانجات مختلف در طبیعت،آلودگی منابع آبی و ورود آلاینده ها به چرخه زیستی گیاهان و به دنبال آن مربوط به چرخه دام و انسان به یکی از مشکلات بزرگ دنیای امروز تبدیل شده است. با توجه به وجود سایت های معدنی متعدد مهم ترین علت بیابان زایی تکنولوژیک در منطقه واثق، آلودگی ناشی از صنایع و معادن می باشد. تحقیق حاضر با هدف تعیین میزان آلودگی فلزات سنگین در پساب ناشی از فرآوری سنگ آهن در منطقه بیابانی با فقه انجام گردیده است. 16 نمونه طی سال های 1392-1389 از پساب مذکور تهیه و چهار فلز سنگین Ag ، Al ، As ، Be و Cd در آزمایشگاه اندازه گیری و شاخص های PI ، IPI و MCd برای داده های گردآوری شده تعیین گردید. نتایج به دست آمده بررسی شاخص PI نشان داد 100% پارامترها در طبقه آلودگی کم قرار دارند. مطابق نتایج به دست آمده برای شاخص تجمعی IPI نیز 100درصد نمونه ها در طبقه آلودگی هم قرار داشتند و همچنین از نظر شاخص MCd نیز 100درصد نمونه ها در جای خیلی پایین آلودگی را از خود نشان می دهند. لذا در مجموع پساب ناشی از فرآوری سنگ آهن در منطقه بیابانی با فقه به فلزات Ag ، Al ، As ، Be و Cd والدین می باشد. لکن با عنایت به اینکه اکوسیستم های بیابانی حساس و شکننده می باشند پیشنهاد می گردد وضعیت پساب مذکور نسبت به سایر آلاینده های احتمالی جهت تکمیل مطالعات تعیین گردد.

کلمات کلیدی:
اهن،بیابان زایی،پساب،شاخص الودگی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/440500/