CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

طراحی اندازه سنگچین پایدار در پایاب فرسایش یافته حوضچه آرامش به منظور کنترل آبشستگی با استفاده از مدل فیزیکی (مطالعه موردی سد نمرود)

عنوان مقاله: طراحی اندازه سنگچین پایدار در پایاب فرسایش یافته حوضچه آرامش به منظور کنترل آبشستگی با استفاده از مدل فیزیکی (مطالعه موردی سد نمرود)
شناسه ملی مقاله: IDNC02_175
منتشر شده در دومین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی در سال 1387
مشخصات نویسندگان مقاله:

حمید تائبی - دانشجوی دکتری سازههای آبی، دانشگاه شهید چمران
منوچهر فتحی مقدم - دانشیار گروه سازههای آبی، دانشگاه شهید چمران
سید بهنام سروری نژاد - دانشجوی دکتری سازههای آبی، دانشگاه شهید چمران
عبدالرضا کرمی نژاد - کارشناس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو

خلاصه مقاله:
آبشستگی موضعی پایین دست حوضچه های آرامش پدیده ای است که به دلیل وجود سرعت محلی بیش از سرعت آستانه حرکت بوجود می آید. بر اثر این پدیده اختلاف ارتفاعی بین کف بتنی حوضچه و بستر رودخانه بوجود می آید. در این تحقیق با استفاده از یک کار آزمایشگاهی بر روی مدل هیدرولیکی سد نمرود به بررسی آستانه حرکت سنگچین در پایین دست حوضچههای آرامش و بررسی اثراتی که ترازهای مختلف قرارگیری سنگچین ها نسبت به کف حوضچه آرامش و تغییرات عمق پایاب بر آستانه حرکت می گذارد پرداخته شده است. استفاده موردی این تحقیق جهت تخمین حداقل قطر سنگچینی است که بتواند در پایین دست حوضچه آرامشی که قبلاً دچار فرسایش شده، پایدار بماند و مانع از پیشرفت آبشستگی شود. با محاسبه عمق پایاب ( Yt ) ، عمق فرسایش یافته نسبت به کف حوضچه (Z) و عمق بحرانی جریان در حوضچه آرامش (Yc) قادر خواهیم بود اندازه سنگی که میتواند در برابر جریان متلاطم خروجی از حوضچه پایدار بماند را تخمین بزنیم.

کلمات کلیدی:
آستانه حرکت، حوضچه آرامش، سنگچین، آبشستگی، عمق پایاب

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/60187/