CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مدل آنالیز معیارهای عملکردی کارگر با استفاده از گردش شغلی Analysis of Worker Performance Measures Utilizing a Job Rotation (AWPMUJR)

عنوان مقاله: مدل آنالیز معیارهای عملکردی کارگر با استفاده از گردش شغلی Analysis of Worker Performance Measures Utilizing a Job Rotation (AWPMUJR)
شناسه ملی مقاله: IRANERGO01_068
منتشر شده در نخستین کنفرانس بین‌المللی ارگونومی ایران در سال 1387
مشخصات نویسندگان مقاله:

سعید علی نیا
مهران پورتالاری
شاهین مرسلی
کوروش مهاجر

خلاصه مقاله:
گردش شغلی، حرکت سیستماتیک کارکنان از شغلی به شغلی یا پروژه ای به پروژه دیگر بوده و به عنوان راهی برای دستیابی اهداف منابع انسانی ، افزایش کیفیت، رضایت کارکنان و بهره وری و کاهش ناتوانایی ناشی از ترومای تجمعی میشود . مطالعات نشان می دهد که مشکلات و مقاومت در برابر گردش شغلی وجوددارد و بیشتر از چالش ناشی از تغییر ساختار کار حاصل می شود نه از خود گردش شغلی . می بایست توجه داشت که ممکن است شروع یک برنامه گردش شغلی زمان زیادی بگیرد، بنابراین واقع گرایانه نمی باشد که خیلی سریع انتظار دیدن نتایج مثبت داشته باشیم . بعد از اینکه کارگران در مورد چگونه کارکردن در سلول های تولید آموزش دیدند، تهیه یک برنامه گردش شغلی مورد نیاز است . مدل های گردش شغلی مقاصد مختلف ازجمله ارگونومیک و یا مقاصد چندمهارته شدن نیروی انسانی را دنبال می کند و عملاً می بایست متناسب با نیاز تولید و سلامت کارگران باشد نه اینکه موجب کاهش و یا تداخل در تولید گردد و مدت زمان گردش شغلی بسته به فرایند، نوع تولید و حتی شیفت کاری میتواند متفاوت باشد تمرکز اولیه این پژوهش بر روی بررسی اثر گردش شغلی به عنوان یک ابزار ارگونومی ( ماکروارگونومی ) و چندمهارته شدن بر عملکرد یک سلول تولد ناب می باشد . مدل معرفی شده با عنوان » آنالیز معیارهای عملکردی کارگر با استفاده از گردش شغلی AWPMUJR در یک چهارچوب و الگوریتم ساده و به عنوان یک اقدام کنترل مدیریتی و مبتنی بر معیارهای عملکردی زیادی چون: رضایت کارگران، کاهش و یا حذف استرس های پوسچری ، کاهش اضافه تولید، کاهش هزینه کیفیت ضعیف و کاهش هزینه آموزش و .... با آسانترین روش به موضوع استفاده از گردش شغلی برای تامین نیازهای ارگونومی و نیازهای چند مهارته شدن می پردازد و از روایی لازم نیز برخوردار است . مطالعات انجام شده نشان می دهد که با افزایش سطح گردش شغلی و چندمهارته شدن، معمولاً در معیار عملکردی بهبود دیده می شود . ًضمنا با استفاده از مدل می توان دریافت که رفتار یک معیار عملکردی در سطوح چندمهارته شدن و در فرکانس های گردش شغلی چگونه است و آیا نیازهای مشتری تامین خواهد شد یا نه؟

کلمات کلیدی:
AWPMUJR ، گردش شغلی، چندمهارته شدن، ارگونومی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/39400/