CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ساخت ، اعتبار یابی و رواسازی پرسشنامه نقش طراحی به منظور جلب مشارکت مردمی در فرایند معاصرسازی بافت های فرسوده ایران (نمونه موردی محله سیروس تهران)

عنوان مقاله: ساخت ، اعتبار یابی و رواسازی پرسشنامه نقش طراحی به منظور جلب مشارکت مردمی در فرایند معاصرسازی بافت های فرسوده ایران (نمونه موردی محله سیروس تهران)
شناسه ملی مقاله: JR_BAGH-9-20_006
منتشر شده در شماره 20 دوره 9 فصل بهار در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:

هاشم هاشم نژاد - دکتری معماری ، دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران
مصطفی بهزادفر - دکتری شهرسازی ، دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران
بهرام صالح صدق پور - دکتری روانشناسی ، استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه شهید رجایی ، تهران ، ایران
سیدعلی سیدیان - دکتری معماری ، استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه مازندران ، ایران ،

خلاصه مقاله:
مطالعه حاضر با هدف ساخت ، اعتباریابی و رواسازی پرسشنامه جایگاه طراحی در معاصرسازی بافت های فرسوده ایران براساس مصاحبه با اساتید دانشگاه های تهران و متخصصین و استخراج نظرات آنان تهیه شد. با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای ، نمونه 210 نفری از اهالی محله سیروس تهران انتخاب و پرسشنامه روی آنان اجرا شد. پرسشنامه ها با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل شد. روش های به کار رفته شامل تحلیل گویه ها (ضریب تمیز و روش لوپ) ، روایی محتوا و روایی سازه (تحلیل عاملی ) و اعتباریابی (محاسبه ضریب آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه و عامل ها ) بودند. در نتایج تحلیل عاملی 11 عامل شناسایی شد که عبارتند است از : مشارکت مردم در تهیه و ساخت ، شکل معابر ، تجمیع قطعات برای نوسازی ، حفظ فضاهای ارزشمند ، اولویت عبور و مرور ، لزوم تغییر و نوسازی ، نوسازی توسط دولت ، ایجاد خدمات منسجم ، ایجاد خدمات خرد ، استحکام مصالح و زیبایی ساخت . اعتبار این پرسشنامه از طریق محاسبه آلفای کرونباخ 0/961 به دست آمد. با در نظر گرفتن نتایج این پژوهش می توان گفت این پرسشنامه از اعتبار و روایی مناسبی برخوردار است و عوامل به دست آمده از تحلیل عاملی می تواند جایگاه طراحی در معاصرسازی بافت های فرسوده ایران را به گونه مناسب اندازه گیری کنند و یا به عبارتی با دریافت نظرات مردم در الگوی طراحی با عامل های معرفی شده در این پژوهش میزان موافقت مردمی و در نهایت موفقیت معاصرسازی را سنحش کرد .

کلمات کلیدی:
اعتباریابی ، رواسازی ، پرسشنامه جایگاه طراحی ، معاصرسازی ، بافت های فرسوده

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/302224/