CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اولویت بندی شدت فرسودگی بافت شهری با استفاده از GIS و مدل سلسله مراتبی (AHP) (مطالعه موردی: محدوده ی شرقی بافت فرسوده ی شهر جهرم)

عنوان مقاله: اولویت بندی شدت فرسودگی بافت شهری با استفاده از GIS و مدل سلسله مراتبی (AHP) (مطالعه موردی: محدوده ی شرقی بافت فرسوده ی شهر جهرم)
شناسه ملی مقاله: NCGTSD01_121
منتشر شده در اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

سهراب صادقی - عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی
محمدحسین صلاح - مرکز آموزش جهاد کشاورزی فارس، شیراز، ایران

خلاصه مقاله:
دگرگونی تدریجی لایه های درونی بافت قدیم به تدریج چهره اولیه بافت را تغییر می دهد و در نهایت دانه بندی بافت و در نتیجهکالبد بافت را دگرگونی می سازد. آسیب پذیر بودن این بافت ها، مداخله جهت نوسازی این نوع بافت ها را بسیار زمان بر، پیچیده وحساس می نماید. لذا قبل از هر گونه اقدام در رابطه با بافت های فرسوده یک شهر، بایستی با استفاده از شاخص ها و معیارهایی،میزان فرسودگی مناطق مختلف شناسایی و سپس برای هر گونه اقدام و سرمایه گذاری، اولویت بندی شوند. هدف این پژوهش،اولویت بندی شدت فرسودگی بافت فرسوده محدوده شرقی شهر جهرم، با استفاده از روش هم پوشانی (overlay) لایه هایمربوطه، در سیستم (GIS) است. داده های مورد استفاده از بررسی های میدانی، نقشه ی کاربری اراضی و نگرش های کارشناسان ومهندسان شهرداری شهر جهرم فراهم آمده است. پس از آن میزان فرسودگی منطقه، با استفاده از (GIS) و بر اساس هر کدام ازشاخص ها، مشخص می شود و در نهایت، کل لایه های مربوط به هر کدام از شاخص ها، در سیستم مذکور هم پوشانی (overlay)می گردند. نتیجه کار نشان داد که حدود 47 در صد از محدوده های مطالعاتی بافت فرسوده در اولویت اول فرسودگی از لحاظشاخص های مورد بررسی می باشند. این مقدار نشان دهنده شدت بالای فرسودگی بافت مطالعاتی می باشد.

کلمات کلیدی:
بافت فرسوده، مدل سلسله مراتبی (GIS, (AHP ، شهر جهرم، محدوده شرقی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/356745/