CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه توانایی شاخص های MSAVI, EVI, ARVI, SAVI, NDVI, RVI و OSAVI در بارزسازی پوشش گیاهی (مطالعه موردی؛ دشت سیلاخور-بروجرد)

عنوان مقاله: مقایسه توانایی شاخص های MSAVI, EVI, ARVI, SAVI, NDVI, RVI و OSAVI در بارزسازی پوشش گیاهی (مطالعه موردی؛ دشت سیلاخور-بروجرد)
شناسه ملی مقاله: NCGTSD01_253
منتشر شده در اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

امیر گودرزی - دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه لرستان
وحید زندیه - دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه لرستان

خلاصه مقاله:
کسب اطلاعات درباره وضعیت پوشش گیاهی از اهمیت زیادی برخوردار است اما گردآوری اطلاعات درباره تغییرات پوشش گیاهی با روش های معمول بسیار پرهزینه و وقت گیر است. از این رو به روش هایی نیاز است که باعث صرفه جویی و در هزینه ووقت شود. استفاده از دانش سنجش از دور و همچنین تصاویر ماهواره ای به دلیل دقت و سهولت کاربرد آنها، از جمله روش هایی است که برای بررسی پوشش گیاهی به کار می رود. دشت سیلاخور به عنوان قطب کشاورزی شهرستان بروجرد محسوب می شود و لذا دانستن اطلاع دقیق درباره نواحی پوشش گیاهی این منطقه از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف این پژوهش معرفی بهترین شاخص گیاهی برای شناسایی نواحی دارای پوشش گیاهی در این دشت است. در این تحقیق از تصویر ماهواره لندست 8 که در تاریخ ده ژوئن 2013 تصویربرداری شده است، استفاده شد. بعد از تصحیح تصویر و بهبود کنتراست، هفت شاخص گیاهی در نرم افزار ENVI 407 محاسبه گردید و تصاویر حاصل از اعمال شاخص ها به محیط ARCMAP 9.3 انتقال داده شد و نقشه خروجی هر شاخص تهیه شد. نتایج حاصل از تفسیر بصری نشان داد که شاخص های SAVI و NDVI دارای بهترین عملکرد بودند اما شاخص های OSAVI و ARVI حتی نتوانستند نواحی با پوشش متراکم را آشکار سازی کنند. شاخص SAVI به دلیل کاهش اثر خاک پس زمینه برای مناطق با پوشش ضعیف بهتر از NDVI عمل کرد.

کلمات کلیدی:
سنجش از دور، شاخص های گیاهی، بارزسازی پوشش گیاهی، دشت سیلاخور، لندست 8

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/356877/