CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تعیین هویت ژنهای حدت پلاسمیدی A, B, C spv سالمونلا انتریتیدیس و تیفی موریوم جدا شده از انسان و دام با روش PCR چندگانه (Multiplex PCR)

عنوان مقاله: تعیین هویت ژنهای حدت پلاسمیدی A, B, C spv سالمونلا انتریتیدیس و تیفی موریوم جدا شده از انسان و دام با روش PCR چندگانه (Multiplex PCR)
شناسه ملی مقاله: NCNCA01_036
منتشر شده در اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی در سال 1390
مشخصات نویسندگان مقاله:

کیومرث امینی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، گروه میکروبیولوژی، ساوه، ایران
تقی زهرائی صالحی - دانشگاه تهران، دانشکده دامپزشکی، گروه میکروبیولوژی، تهران، ایران
محمد عابدی - رئیس اداره آزمایشگاههای دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی،واحد علوم تحقی
امیر حسین جنگجو - گروه میکروبیولو ی دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی و

خلاصه مقاله:
سالمونلوز یکی از بیماریهای مهم عفونی و بعنوان یک بیماری مشترک در انسان و حیوانات دیده می شود . بنابراین شناخت و کنترل سالمونلا ضروری به نظر می رسد. سرووارهای مشخصی از سالمونلا، پلاسمید حدت حامل اپرون spv شامل پنج ژن , spvA , R, D, CR R , B می باشد. این اپرون در ایجاد حدت ومقاومت دارویی ؛ انتشار و عمومی شدن باکتری در بدن میزبان (انسان وحیوان) و سلامت جامعه به اثبات رسیده است . حضور و یا عدم حضور این پلاسمید می تواند در برنامه های واکسیناسیون، درمان، کنترل و پیشگیری موفقیت های بزرگی را حاصل نماید . در این تحقیق ابتدا اقدام به جمع آوری نمونه های طیور گردید. از تعداد 1001 باروش بیوشیمیایی تعداد 68 جدایه (6/79%) سالمونلا جدا و سپس عمل سروتایپینگ ا نجام و سه گروه سرمی شامل 35 جدایه (51/4%) گروه سرمیDR1 و 19 جدایه (27/9%) گروه سرمی C1-C4 و 7 جدایه (10/2%) گروه سرمی E و 7 جدایه (10/2%) گروه سرمی A-I تشخیص و گروه سرمی B مشاهده نشد. آزمایش M-PCR جهت تائید سالمونلا انتریتیدیس با استفاده ازسه جفت آغاز گر شامل: ST11-ST14 و SEFA2-SEFA4 و S1-S4 واز چهار جفت آغازگر شامل : Flijb ,Flic, ,Rfbj ، INVA جهت تشخیص سالمونلا تیفی موریوم استفاده شد . علاوه بر این، تعداد 33 جدایه سالمونلا انتریتیدیس و تعداد 35 جدایه سالمونلا تیفی موریوم از دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و 20 جدایه مربوط به سالمونلا تیفی موریوم انسانی از بیمارستان بقیه ا ... اخذ و آزمایش M-PCR انجام گرفت. در مرحله دوم با روش M-PCR و Uniplex- PCR حضور و یا عدم حضور ژنهای پلاسمید بررسی گردید. نتایج در مورد سالمونلا انتریتیدیس: پراکندگی ژنهای invA +spvC ، spvB،spvA به ترتیب در جدایه های طیور (31/35) 88/6% و جدایه های گاو (13/13) 100% وجدایه های انسانی (18/20) 90% برای هر یک از سه ژن و در مورد سالمونلا تیفی موریوم : پراکندگی ژنهای invA +spvC ،spvB،spvA به ترتیب در جدایه های طیور (13/20) 65% جدایه های گاو (15/15) 100% و جدایه های انسانی (17/20) 85% برای هریک از سه ژن بدست آمد.

کلمات کلیدی:
سالمونلا انتریتیدیس، سالمونلاتیفی موریوم M-PCR ، spvA, B, C ، ژن حدت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/162653/