CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثرات تغییر اقلیم بر تغذیه آب های زیر زمینی (مطالعه موردی: حوضه آبخوان سراوان در استان سیستان و بلوچستان)

عنوان مقاله: بررسی اثرات تغییر اقلیم بر تغذیه آب های زیر زمینی (مطالعه موردی: حوضه آبخوان سراوان در استان سیستان و بلوچستان)
شناسه ملی مقاله: NCUIMWR06_014
منتشر شده در ششمین کنفرانس علمی پژوهشی مدیریت منابع آب و خاک در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاضل ملازهی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-سازه های عیدرولیکی، گروه مهندسی عمران، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان،ایران
غلامرضا عزیزیان - دانشیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
میثم محمودی - عضو هیئت علمی،گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه ولایت، ایرانشهر، ایران

خلاصه مقاله:
آب زیرزمینی از مهمترین منابع تامین آب شیرین موردنیاز انسان به ویژه در مناطق خشک است که با توجه به تغییرات اقلیمی آینده و گرم شدن جهانی، مورد تهدید جدی قرار خواهد گرفت . هدف این پژوهش بررسی تاثیر تغییراقلیم بر منابع آب زیرزمینی حوضه آبخوان سراوان واقع در استان سیستان و بلوچستان می باشدتغییر اقلیم موجب تاثیر در رطوبت خاک، تغذیه آب زیرزمینی، فراوانی وقوع سیلاب ها و دوره های خشکسالی و در نهایت کاهش سطح آب های زیرزمینی نواحی مختلف می باشد بطور کلی روند جدیدی را در اقلیم جهانی موجب می شود. در تحقیق حاضر با استفاده داده های پایش شده مربوط به اقلیم منطقه مورد مطالعه، توسط نرم افزار Lars-WG و بر اساس مدل های گردش عمومی جو 7) مدل با سناریو های متفاوت) و میزان تغییرات دما و بارش در سال های آینده -2018) (2044 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده از مدلMPEH5 با سناریو A1B میزان دما را بطور میانگین 0,61 درجه سانتیگراد افزایش و بارندگی را بطور متوسط سالانه به میزان 0,0322 میلی متر در روز کاهش نسبت به دوره پایه را پیش بینی می کند. سپس با استفاده از اطلاعات آبخوان و داده های بارش بدست آمده از تغییر اقلیم به مدل سازی آب زیر زمینی توسط نرم افزار GMS پرداخته شد. پس از کالیبراسیون مدل بارش های جدید تعریف شده و میزان سطح جدید آب در آبخوان برای سال های آینده بدست آمد. نتیجه نشان می دهد سطح آب در نواحی مرکزی 13 متر و در نواحی جنوبی 20 متر کاهش می یابد.

کلمات کلیدی:
تغییر اقلیم، شبیه سازی آبخوان، مدل های اقلیمی، آبخوان سراوان، نرم افزار Lars-WG

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/869468/