CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

معماری پایدار ایستگاه های مترو در گرو بکارگیری الزامات نوین پدافند غیرعامل حیات فعالیت و استفاده پناهگاهی درشرایط بحران (ایستگاه شهیدآجرلو کرج)

عنوان مقاله: معماری پایدار ایستگاه های مترو در گرو بکارگیری الزامات نوین پدافند غیرعامل حیات فعالیت و استفاده پناهگاهی درشرایط بحران (ایستگاه شهیدآجرلو کرج)
شناسه ملی مقاله: PDFCONF01_022
منتشر شده در کنفرانس پدافند غیرعامل و توسعه پایدار در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی عبادی - دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ، دانشگاه پیام نور مرکز بین الملل کیش
مهدی اخترکاوان - دکتری معماری ، عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان
قباد عبادی - دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دانشگاه پیام نور واحد بوئین زهرا

خلاصه مقاله:
تعلیمات مکتب اسلام، مسلمانان را از هر گونه جنگافروزی بر حذر داشته است. ولی در مقابلاهمیت و وزن زیادی به دفاع از جان و مال و نوامیس و سرزمینهای مسلمان داده است. اصولارشد فزاینده تفکر اسلامی آن هم به شیوه اسلام انقلابی منع تهدید جدی برای کلیه منابع قدرتجهانی محسوب می شود. از این رو همواره کشورهایی که در پی نیل به چنین امری باشند پیوستهدر معرض انواع تهدیدها و درگیریهای نظامی قرار دارند ، از طرفی مفهوم پایداری اساساً با مقولهماندگاری و ادامه حیات در ارتباط تنگاتنگ است، بدین منظور در این مجال به جایگاه الزاماتنوین پدافند غیرعامل در معماری پایدار مجتمع های ایستگاهی مترو اشاره خواهد شد که نهایتاًمنتج به افزایش بازدارندگی ، کاهش آسیب پذیری ، تداوم فعالیت ضروری ، ارتقاء پایداری ملیو تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدات و اقدامات نظامی می گردد . بند 6 از سیاست هایابلاغی کلی نظام در امور پدافند غیرعامل که رهبر انقلاب بر آن تأکید ویژه دارند با مضمون دویا چند منظوره کردن مستحدثات ، تأسیسات و شبکه های ارتباطی و مواصلاتی در جهت بهرهگیری پدافندی از طرح های عمرانی و بویژه در مناطق مرزی و حساس کشور محور این مقالهمی باشد. چارچوب نظری تحقیق بر اساس پیشینه تخصصی آن شکل گرفته، روش تحقیق، روش توصیفی (پیمایشی دلفی) می باشد و نتیجه پژوهش با استنادبه مؤلفه های انعطاف پذیر طراحی معماری ارائه گردیده است. ایستگاه متروی شهید آجرلوکلانشهر کرج در مجاورت فرماندهی های نظامی و حساس و در زیر یکی از تقاطعات غیر همسطحبسیار مهم استان البرز، نمونه موردی در دست احداث قطارشهری کرج می باشد که با دید پناهگاهی استراتژیک در زمان بحران مورد واکاوی قرار گرفته و نتیجه حاصل از منظر معماری پایدار بررسی گردیده است.

کلمات کلیدی:
پدافند (دفاع)غیرعامل ، معماری پایدار ، ایستگاه مترو ، پناهگاه ، زیرساخت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/565263/