CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

آیا رعایت اصول فنی و کنترل کیفیت در جوشکاری می تواند به تنهایی ضامن سلامت و کارایی اتصالات جوشی به کار رفته در صنعت نفت باشد؟

عنوان مقاله: آیا رعایت اصول فنی و کنترل کیفیت در جوشکاری می تواند به تنهایی ضامن سلامت و کارایی اتصالات جوشی به کار رفته در صنعت نفت باشد؟
شناسه ملی مقاله: TDCA02_076
منتشر شده در دومین همایش ملی توسعه فناوری در صنعت نفت در سال 1383
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیروس جوادپور - عضو هیئت عمی بخش مهندسی مواد دانشگاه شیراز
سیداحمد جنابعالی جهرمی - عضو هیئت عمی بخش مهندسی مواد دانشگاه شیراز
خلیل الله قیصری - دانشجوی دکتری مهندسی مواد دانشگاه شیراز

خلاصه مقاله:
جوشکاری یکی از مهمترین فرایندها در تولید می باشد است که جایگاه خاصی را در صنایع مختلف خصوصا در صنایع وابسته به نفت دارد. متخصصان این علم بر این باورند که جوشکاری پر عیب ترین روش تولید است. بنابراین با تهیه و تنظیم دستور العملها، استانداردها و آزمایشات دقیق کنترل کیفیت، سعی در کنترل عیوب ناشی از جوشکاری دارند. اما رعایت اصول فنی درجوشکاری به انضمام انجام تست های تشخیص کیفیت جوش می تواند به تنها ضامن سلامت و کارایی اتصالات جوشی در شرایط کاری باشد؟ این مقاله با بررسی جوشکاری خانواده خاصی از فولادها (فولادهای زنگ نزن آستنیتی )، نشان می دهد که یک اتصال جوشی با وجود موفقیت در آزمون های کنترل کیفیت با مشکلاتی در شرایط کاری مواجه شده است و خاطر نشان می کند که به همراه توسعه و به کارگیری تکنولوژی جوشکاری، اشنایی با متالورژی جوشکاری نیز ضرورتی انکارناپذیر در تضمین سلامت اتصالات جوشی است. با توجه به کاربرد فزاینده جوشکاری در صنعت نفت، همچنین جایگاه خاص فولادهای زنگ نزن در تاسیسات این صنعت در شرایط متنوع دمایی، تنشی و محیطی، مقاله حاضر که خود برگرفته از یک تجربه صنعتی است می تواند تجربه ارزنده ای را به متخصصان عزیز کشورمان در این صنعت انتقال دهد.

کلمات کلیدی:
فولاد زنگ نزن آستنیتی ، خوردگی بین دانه ای ، ترد ساختاری فلز جوش ، فاز سیگما

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/32977/