CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تدوین و اولویت بندی استراتژیها، با استفاده از ماتریس SWOT و فرآیند تحلیل شبکه ای (ANP) (مطالعه ی موردی: شرکت توسعه و احداث پروژه های صنعتی و ساختمانی آراد)

عنوان مقاله: تدوین و اولویت بندی استراتژیها، با استفاده از ماتریس SWOT و فرآیند تحلیل شبکه ای (ANP) (مطالعه ی موردی: شرکت توسعه و احداث پروژه های صنعتی و ساختمانی آراد)
شناسه ملی مقاله: IEEM01_017
منتشر شده در اولین کنفرانس مهندسی صنایع، اقتصاد و مدیریت در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

مصطفی طهماسبی - استادیار و دکترای مهندسی صنایع، دانشکده ی مدیریت، حسابداری و صنایع، دانشگاه شهاب دانش قم ایران
رضا خالوئی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه شهاب دانش قم ایران

خلاصه مقاله:
در دنیای پرشتاب امروزی، بقا و حیات یک سازمان منوط به تصمیم گیری صحیح در مواجهه با تغییرات محیطی است. و تحلیل SWOT نیز، ابزاری کارآمد به منظور شناسایی شرایط محیطی و توانایی های درون سازمانی به شمار میرود. اما با این وجود، این روش قادر به محاسبه و اولویت بندی فاکتورها به صورت کمی و تاثیرات استراتژیک هر یک از عوامل بر روی گزینه ها نمی باشد. پس لازم است، روشی را به کار ببریم که توانایی محاسبه ی تاثیرات و وابستگی های بین فاکتورها را، به صورت کمی، دارا باشد. لذا این پژوهش از فرآیند تحلیل شبکه ای ANP بدین منظور استفاده می کند و اجازه می دهد اندازه گیری در شرایطی که وابستگی بین عوامل استراتژیک وجود دارد، انجام شود. مدل شبکه ای ارائه شده ی این پژوهش از 4 سطح هدف (انتخاب بهترین استراتژی) در سطح اول، عوامل ماتریس SWOT و زیرمعیارهای ماتریس SWOT به ترتیب در سطح دوم و سوم و گزینه های استراتژی در آخرین سطح تشکیل شده است. جهت تعیین وزن های عوامل ماتریس SWOT بر اساس روش تحلیل شبکه ای ANP، پرسشنامه ای به صورت مقایسات زوجی با مقیاس 9تایی طراحی، و توسط 15 نفر از کارشناسان و خبرگان این شرکت تکمیل گردید. در آخر نیز مطابق یافته های حاصله، استراتژی WO به عنوان برترین استراتژی انتخاب شد

کلمات کلیدی:
برنامه ریزی استراتژیک، ماتریس SWOT ، فرآیند تحلیل شبکه ای ANP

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1025874/