CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بهبود عملکرد تقاطعات همسطح با رویکرد افزایش سطح سرویس با استفاده از الگوریتم های شبیه سازی (مطالعه موردی : تقاطعات چراغدار استان تهران)

عنوان مقاله: بهبود عملکرد تقاطعات همسطح با رویکرد افزایش سطح سرویس با استفاده از الگوریتم های شبیه سازی (مطالعه موردی : تقاطعات چراغدار استان تهران)
شناسه ملی مقاله: CEUCONF07_476
منتشر شده در هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و ششمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهدی نانی - استادیار گروه مهندسی عمران، هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب ، تهران، ایران
سجاد فرهادی کیا - دانشجوکارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران- راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران
سعید فرخی زاده - استادیارگروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
کنترل زمان تاخیر در تقاطعات علاوه برکاهش زمان سفر و کاهش فشار روانی رانندگان باعثصرفه جویی در مصرف سوخت و کاهش انتشار آلاینده ها نیز خواهد شد. عوامل مختلفی در بحث سنجشکیفیت عملکردی تقاطعات و مسئله ی زمان تاخیر مورد ملاحظه می باشند. چراغ های ترافیکی ازتاثیرگذارترین تجهیزات حمل و نقلی به شمار می روند که می توان به وسیله ی آنها بر رفتار رانندگان واعمال حق تقدم عبور در تقاطع ها تاثیرگذار بود. بنابراین یکی از مهمترین و ساده ترین روش ها برای کنترلو مناسب سازی جریان ترافیک در تقاطع ها استفاده ی صحیح از چراغ های ترافیکی میباشد. لذا هدف اصلیدر این تحقیق بررسی طرح زمان بندی و مدل فازبندی وضع موجود تقاطعات هم سطح چراغ دار شهر تهراندر زمان اوج عصر و ملاحظه ی تاثیر سایر زمان بندی های نزدیک به این مدل، جهت کاهش تاخیرات وبهبود کیفیت عملکردی آنها می باشد. اطلاعات ترافیکی تقاطع استقلال- هنگام و تقاطع استقلال- توحیدیکه در این پایان نامه به عنوان مطالعه ی موردی انتخاب شده اند در تاریخ 27 خرداد 98 و در آستانه یشروع طرح کنترل آلودگی هوای شهر تهران، از طریق مطالعات و برداشت های میدانی جمع آوری شدهاست. در شبیه سازی اولیه و ثانویه از الگوریتم های (دستورالعمل های) متنوع نرم افزار شبیه سازی سینکروجهت تغییر فاز چراغ ترافیکی و بهینه سازی زمان بندی استفاده شده است. به منظور بررسی نتایج حاصل ازاین بهینه سازی، شبیه سازی اولیه و ثانویه بار دیگر در نرم افزار ایمسان صورت پذیرفته است. از نتایج اینتحقیق می توان به کاهش زمان تاخیر(ثانیه بر کیلومتر) و کاهش زمان سفر(ثانیه بر کیلومتر) در ساعات اوج عصر در شبیه سازی ثانویه توسط نرم افزار ایمسان اشاره نمود که به ترتیب به میزان 12/9% و 4/7% در تقاطع استقلال- توحیدی و به میزان 6/6% و 3/3% در تقاطع استقلال- هنگام کاهش یافته است.

کلمات کلیدی:
عملکرد، تقاطع، سطح سرویس، الگوریتم، شبیه سازی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1037544/