CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مکانیابی بهینه سازه های تبلیغات محیطی با استفاده از GIS و تحلیل سلسله مراتبی (مورد مطالعاتی: گزینش سازه های تبلیغاتی یکی از اپراتورها در شهر شیراز)

عنوان مقاله: مکانیابی بهینه سازه های تبلیغات محیطی با استفاده از GIS و تحلیل سلسله مراتبی (مورد مطالعاتی: گزینش سازه های تبلیغاتی یکی از اپراتورها در شهر شیراز)
شناسه ملی مقاله: CMIECONF01_036
منتشر شده در اولین کنفرانس علمی پژوهشی مدیریت و مهندسی صنایع در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

نیلوفر محمدی معاضد - دانش آموخته کارشناسی ارشد MBA دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
سعید مسعودی - دانش آموخته کارشناسی مهندسی عمران-نقشه برداری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

خلاصه مقاله:
در بازار تبلیغات ایران، تبلیغات محیطی یکی از گران ترین رسانه های تبلیغاتی است. با این وجود، این رسانه همواره مورد توجه شرکت های بزرگ از جمله اپراتورهای تلفن همراه بوده است. در حال حاضر انتخاب سازه هایتبلیغاتی مد نظر اپراتورها در ایران با کمک مشاور تبلیغاتی صورت می پذیرد که پاسخگوی نیاز بازارهای رقابتی امروز با پارامترهای انتخابی متعدد جهت دستیابی به مخاطب هدف نیست. هدف از انجام این پژوهش مکانیابیبهینه سازه های تبلیغات محیطی با شرط انتخاب حداقل تعداد سازه و حداکثر پوشش تبلیغاتی به منظور جذب مشترک جدید برای یکی از اپراتورهای تلفن همراه در شهر شیراز بوده است. در این راستا در فاز اول پژوهشبر اساس روش های تحلیل مکانی در GIS و مدل تحلیل سلسله مراتبی، معیار های مناسب جهت جانمایی سازه تهیه و وزن دهی شد و سپس با تلفیق معیارها نقشه طبقه بندی شده شهر شیراز بر اساس میزان سازگاری هر نقطه از شهر برای انتخاب سازه تبلیغاتی متناسب با اپراتور مورد نظر پیشنهاد داده شد. سپس در فاز دوم با حل یک مسئله برنامه ریزی خطی، حداقل تعداد سازه تبلیغات محیطی طوری انتخاب شد که حداکثر پوشش تبلیغاتی در سطح شهر ایجاد شود. نتایج حاصل از طبقه بندی نقشه نهایی نشان داد کلاس کاملا ناسازگار با فراوانی 17 %، ناسازگار با 36 %، متوسط با 25 %، سازگار با 14 %، و کاملا سازگار با 8% سطح شهر شیراز را پوشش داده اند. در نهایت 11 سازه بهینه با پراکندگی مناسب در سطح شهر انتخاب شد.

کلمات کلیدی:
تبلیغات، سیستم اطلاعات جغرافیایی، تحلیل سلسله مراتبی، برنامه ریزی خطی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1044232/