CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی عوامل کلیدی موثر بر استراتژی بقاء و ماندگاری سازمانها در شرایط رقابتی کنونی با استفاده از مدل BSC* (مطالعه موردی شرکتهای سازنده قطعات و مجموعه های منفصله خودرو)

عنوان مقاله: شناسایی عوامل کلیدی موثر بر استراتژی بقاء و ماندگاری سازمانها در شرایط رقابتی کنونی با استفاده از مدل BSC* (مطالعه موردی شرکتهای سازنده قطعات و مجموعه های منفصله خودرو)
شناسه ملی مقاله: MIEAC01_424
منتشر شده در اولین کنفرانس سالانه مدیریت، نوآوری و کارآفرینی در سال 1389
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه فرخی - دانش آموخته کارشناسی ارشد MBA، دانشگاه پیام نور، مرکز تهران
محمد حکاک - . استادیار،مدیریت، عضو هئت علمی دانشگاه لرستان،مدرس دانشگاه پیام نور
روح اله فرخی کشکولی - دانشجوی کارشناسی ارشدMBA،دانشگاه پیام نور، مرکز تهران

خلاصه مقاله:
بسیاری از شرکت های تجاری هنوز در نخستین مرحله سیر تکاملی می باشند و تنها از درصد ناچیزی از توان بالقوه خود استفاده می کنند که با شکست های مرگبار روبه رو می شوند. تعداد اندکی از شرکت ها می توانند عمری دراز مدت داشته و کماکان پررونق باقی بمانند. مدارک و شواهد بسیاری نشان می دهد که علت مرگ شرکت ها تاکید بیش از حد زبان و نگرش مدیریت بر روی مفاهیم اقتصادی است. به بیان دیگر بدان سبب شرکت ها می میرند که نگرش رهبرانشان برای تعالی سازمان عمدتاً در وجه مالی متمرکز است و صرفاً سود بیشتر را دلیل عملکرد خوب سازمان و سلامت آن تلقی می کنند که در نتیجه از ماهیت طبیعی سازمان (که مجموعه ای زنده و متشکل از انسانهاست) غافل می مانند. این مقاله با طرح سایر وجوه که در زمره شاخصهای تاخیری تعالی سازمانها هستند، رهبران سازمان را به جای تک بعدی بودن به چند بعدی اندیشیدن هدایت می کند و با استفاده از نظریه های مدیریت تحول سازمانی و همچنین با الهام از مدل کارت امتیازی متوازن به ارائه طرح مفهومی ای جهت شناسایی عوامل کلیدی موثر در بقاء سازمانها در شرایط رقابتی کنونی می پردازد. فرضیه اصلی تحقیق اثبات می کند که رابطه معناداری بین منابع(مشهود ، نامشهود)، فرایندها(داخلی، خارجی) و ساختار یک سازمان و بقاء آن وجود دارد. این مقاله در ادامه به معرفی 10 فرمان کلیدی که منجر به موفقیت و بقاء سازمان ها در محیط های رقابتی می گردد، می پردازد. در بخش میدانی این تحقیق از پرسشنامه و مصاحبه باز استفاده شده است. همچنین به منظور آزمون فرضیات از آمار توصیفی و استنباطی(آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون) استفاده شد.

کلمات کلیدی:
سازمان، بقاء، کارت امتیازی متوازن، سازندگان قطعات خودرو

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/108459/