CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارتباط بین متغیرهای دموگرافیک، اقتصادی- اجتماعی و مرتبط با سطح سلامت با تقاضای ویزیت پزشک عمومی در شهر اصفهان در سال های ۹۵-۹۴

عنوان مقاله: ارتباط بین متغیرهای دموگرافیک، اقتصادی- اجتماعی و مرتبط با سطح سلامت با تقاضای ویزیت پزشک عمومی در شهر اصفهان در سال های ۹۵-۹۴
شناسه ملی مقاله: JR_EDJ-10-1_007
منتشر شده در در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

امیر جهان بین - دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد سلامت، گروه اقتصاد بهداشت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
فرزانه محمدی - عضو هیات علمی، گروه اقتصاد بهداشت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
محمدرضا رضایتمند - عضو هیات علمی، گروه اقتصاد بهداشت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

خلاصه مقاله:
بالا بودن هزینه ها در بخش بهداشت و درمان باعث شده است تا سیاست گذران برای مدیریت صحیح تر هزینه ها به اجرای سیستم ارجاع بپردازند. با توجه به اینکه پزشک عمومی در سیستم ارجاع اهمیت زیادی دارد، می توان با تعیین ارتباط بین متغیرهای مختلف وابسته به مراجعه کنندگان (دموگرافیک، اقتصادی اجتماعی و مرتبط با سطح سلامت) با تقاضای ویزیت پزشک عمومی، به ارائه اطلاعات مفید برای سیاست گذار نسبت به تنظیم نقش پزشک خانواده و دستیابی به یک نظام ارجاع کارآمد اقدام کرد. این مطالعه، یک مطالعه کاربردی،کمی و مقطعی می باشد. جامعه آماری افراد مراجعه کننده به پزشک عمومی در سال ۹۵-۹۴ در شهر اصفهان بود. ۴۲۵ نفر اندازه نمونه برای این مطالعه محاسبه و با استفاده از  ابزار پرسشنامه به جمع آوری اطلاعات اقدام شد. با توجه به اینکه متغیر پاسخ کمی گسسته می باشد، از مدل داده های شمارشی برای تحلیل استفاده شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS ۲۲ استفاده گردید.  میزان مراجعه خانم ها نسبت به آقایان به طور متوسط ۱۵ درصد بیشتر، میزان مراجعه در افراد مجرد به طور متوسط ۱۷ درصد کمتر از افراد متاهل و سطح درآمدی خانوار بر روی تقاضای ویزیت پزشک عمومی تاثیری معنادار داشت. سطوح سلامتی و تعداد بیماری قبلی هر دو با مقدار احتمال (P-Value)، ۰۰۰۱/۰>  معنادار بودند. با توجه به اینکه افراد دارای سطح سلامتی بدتر و دارای بیماری مزمن قبلی، خانم ها و متاهلین بیشتر به پزشک عمومی مراجعه کرده اند، می توان پیشنهاد نمود تا آموزش کافی برای افراد دارای بار مراجعه بالا از طرف پزشک خانواده برای کاهش مراجعه داده شود.

کلمات کلیدی:
تقاضا, ویزیت پزشک عمومی, مدل داده های شمارشی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1225103/