CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی صحت روش ماکوس به منظور تعیین زمان تاخیر در برخی از حوضه های ایران(مطالعه موردی: حوضه های نکارود، سد کرج و معرف کسیلیان)

عنوان مقاله: بررسی صحت روش ماکوس به منظور تعیین زمان تاخیر در برخی از حوضه های ایران(مطالعه موردی: حوضه های نکارود، سد کرج و معرف کسیلیان)
شناسه ملی مقاله: ABYARI10_016
منتشر شده در دهمین سمینار آبیاری و کاهش تبخیر در سال 1388
مشخصات نویسندگان مقاله:

مریم ذوالفقاری - دانشجوی دکتری آبخیزداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرا
حنانه باروتی - کارشناس ارشد سازه های آب دانشگاه مازندران
هدی قاسمیه - دانشجوی دکتری آبخیزداری دانشگاه تهران
زهره خرسندی - دانشجوی دکتری آبخیزداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرا

خلاصه مقاله:
بررسی و مطالعه سیلاب همواره یکی از مهمترین بخش های علم هیدرولوژی می باشد. در مناطقی که ایستگاه هیدرومتری وجود نداشته باشد، از هیدرو گراف سیل مصنوعی استفاده می گردد که یکی از اساسی ترین مراحل تهیه آن، محاسبه زمان تمرکز حوضه است. متداول ترین پارامترهای زمانی مورد استفاده در هیدرولوژی، زمان تمرکز، زمان تأخیر و زمان اوج می باشند. در این تحقیق هیدروگراف های سیل در حوضه های معرف کسیلیان، نکا و سد کرج مورد بررسی قرار گرفته و هریک از زمان های تمرکز و تأخیر با تجزیه و تحلیل آن ها تعیین گردید. سپس میزان تفاوت زمان های حاصل از روش های تجربی با زمان های به دست آمده از روی هیدرو گراف مشاهداتی با استفاده از روش های انحراف استاندارد و درصد اختلاف، مشخص و سپس بهترین روش ها برای محاسبه هر یک از زمان ها تعیین گردیده است. در هر یک از حوضه ها رابطه بین زمان تمرکز و زمان تاخیر بررسی و در نهایت مشخص شد که روش ماکوس در ایران برای سه حوضه مورد تحقیق به صورت T1=0.7TC صحیح تر خواهد بود.

کلمات کلیدی:
روش ماکوس، زمان تاخیر، ایران، نکا، کرج، کسیلیان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/147102/