CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مدیریت کاهش اثر آلاینده های زیست محیطی شهرکهای صنعتی و تاثیر آن بر کیفیت زندگی ساکنین مناطق شهری مجاور (مطالعه موردی: شهرک صنعتی کوثر البرز و کلانشهر کرج)

عنوان مقاله: مدیریت کاهش اثر آلاینده های زیست محیطی شهرکهای صنعتی و تاثیر آن بر کیفیت زندگی ساکنین مناطق شهری مجاور (مطالعه موردی: شهرک صنعتی کوثر البرز و کلانشهر کرج)
شناسه ملی مقاله: JR_CIPR-4-10_003
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

سولماز عبدی - گروه مدیریت ساخت، دانشکده فنی و مهندسی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرج، البرز
عباس تاج الدینی - گروه مهندسی عمران و مدیریت ساخت، دانشکده فنی و مهندسی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، البرز
زهرا سبزی - گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج ، البرز

خلاصه مقاله:
نگرانی های بسیاری درباره خطرات زیست محیطی فعالیت شهرک های صنعتی در مجاورت شهرها و مناطق مسکونی وجود دارد که همواره مورد توجه متخصصین بوده است. این مطالعه با هدف مدیریت اثر آلاینده های زیست محیطی شهرک های صنعتی اطراف شهر کرج (و به طور موردی شهرک صنعتی کوثر) و کاهش تاثیر این آلاینده ها بر کیفیت زندگی ساکنین مناطق اطراف و کلانشهر کرج صورت گرفته است. در حال حاضر ۵۹ واحد صنعتی در این شهرک در حال فعالیت هستند که تولیداتشان در حوزه صنایع شیمیایی، غذایی، فلزی، کانیهای غیرفلزی، سلولزی، و برق-الکترونیک قرار دارد. به منظور تعیین الگوی آلایندگی و رتبه بندی اهمیت گزینه های پرخطرتر، ابتدا وضع موجود شهر کرج و شهرک صنعتی کوثر مطالعه و بررسی شد، و سپس اثر آلاینده های شهرک صنعتی شناسایی گردید. دو پرسشنامه تهیه شد که اولی به روش دلفی و براساس امتیازدهی به شاخص های شناسایی شده توسط خبرگان تحلیل شد و بر همین اساس شاخص های با اهمیت کمتر حذف گردید. در نتیجه ی این کار پرسشنامه ی (اصلاح شده) دوم تهیه و تنظیم شد و مجددا براساس نظر خبرگان امتیازدهی و این بار به روش واسپاس تحلیل گردید. نتایج نشان داد که بیشرین تاثیر فعالیت این شهرک صنعتی بر عامل سلامت کارکنان خود شهرک صنعتی کوثر می باشد و پس از آن، به ترتیب بیشترین اثر بر گزینه های اختلال زندگی ساکنین مناطق بومی، انتشار بوی نامطبوع در منطقه، گسترش آلودگی صوتی و انتشار گازهای آلوده و سمی شناسایی شد. در ادامه پیشنهادات و راهکارهای لازم برای مدیریت موضوع ارایه شده است.

کلمات کلیدی:
آلاینده, شهرک, صنعتی, واسپاس

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1626974/