CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تولید برق به وسیله باد حاصل از حرکت قطار در مترو به منظور کنترل و ذخیره سازی انرژی الکتریکی

عنوان مقاله: تولید برق به وسیله باد حاصل از حرکت قطار در مترو به منظور کنترل و ذخیره سازی انرژی الکتریکی
شناسه ملی مقاله: ECICONFE07_171
منتشر شده در هفتمین همایش بین المللی مهندسی برق، علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی امینی پشت مله - کارشناسی مهندسی برق الکترونیک دانشکده شهید باهنر شیراز، کارشناس برق و تاسیسات سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز- قطارشهری.
محسن رستمی - کارشناسی مهندسی برق و ابزار دقیق دانشگاه صنعتی شیراز، کارشناس برق و تاسیسات سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز- قطارشهری.
حسین رفعتی - کارشناسی مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، کارشناس برق و تاسیسات مکانیکی سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز- قطارشهری.

خلاصه مقاله:
در چند دهه اخیر از ذخیره سازهای انرژی با انگیزه های متفاوتی به منظور بهبود عملکرد سیستم قدرت، استفاده می شود. باتری ها به عنوان یک بار انعطاف پذیر در شبکه الکتریکی می تواند در ساعت های ک باری شبکه انرژی را در خود ذخیره کند و در ساعت های پیک مصرف انرژی ذخیره شده در خود را به عنوان یک منبع تولید پراکنده تحویل شبکه دهد با این کار می توان خدمات بسیاری را همچون پیک سایی تسطیح منحنی بار ادغام با واحدهای تجدیدپذیر کنترل بار فرکانس کنترل ولتاژ کاهش تلفات و غیره را عاید شبکه کرد. بنابراین هدف مقاله حاضر بررسی تولید برق به وسیله باد حاصل از حرکت قطار در مترو به منظور کنترل و ذخیره سازی انرژی الکتریکی می باشد که از روش تحقیق توصیفی– تحلیلی بهره گرفته است، در این مقاله به چگونگی تامین و تولید الکتریسیته با استفاده از انرژی باد حاصل شده در اثر حرکت قطار بررسی شده است. نتایج نشان داد که ذخیره سازی انرژی و کاهش توان مصرفی در سیستم حمل و نقل ریلی شهری موجب افزایش چشم گیر بازده و بهره وری این سیستم ها می شود، کسب انرژی الکتریکی از باد ماحصل حرکت قطار توسط توربین های بادی جایگذاری شده در قطار بدون تحمیل نیروی درگ اضافی در جهت حرکت پیشران قطار است و در این راستا بر اساس چگونگی جانمایی محفظه توربین های بادی در طرفین انتهایی قطار و مشخصات فنی توربین های بادی پیشنهادی، ضمن کاهش جریان گردابی در عقب قطار و عدم تحمیل نیروی درگ اضافی، کسب انرژی الکتریکی در روش پیشنهادی میسر شده است.

کلمات کلیدی:
ذخیره سازهای انرژی، برق ، انرژی باد، حرکت قطار، کنترل، شبکه مترو

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1711711/