CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر تلفیق مشاوره روانی و آموزش طب فشاری با رویکرد زوج درمانی بر تهوع و استفراغ بارداری

عنوان مقاله: بررسی تاثیر تلفیق مشاوره روانی و آموزش طب فشاری با رویکرد زوج درمانی بر تهوع و استفراغ بارداری
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-21-11_010
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

زهرا سعیدی - دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره در مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی رازی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
کتایون علیدوستی - مربی گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی رازی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
فیروزه میرزایی - استادیار گروه مامایی، مرکز تحقیقات پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی رازی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
عاطفه احمدی - استادیار گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی رازی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
تانیا دهش - استادیار گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: تهوع و استفراغ، یکی از شکایات شایع دوران بارداری است که اغلب به صورت یکی از اولین علائم حاملگی بعد از اولین عقب افتادگی عادت ماهیانه اتفاق می افتد. یک الگوی قوی از افسردگی، اضطراب و استرس در زنان با تهوع استفراغ شدید بارداری وجود دارد. بسیاری از زنان به این علت دچار انزوای فیزیکی، اجتماعی و روانی می گردند و کیفیت زندگی آنها تحت تاثیر قرار می گیرد. مطالعه حاضر با هدف تاثیر تلفیق مشاوره روانی و طب فشاری با رویکرد زوج درمانیبر شدت و طول مدت تهوع و استفراغ در زنان باردار انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال ۱۳۹۵ بر روی ۹۲ زن باردار ۱۰-۶ هفته و همسران آنها انجام شد. جهت گروه مداخله علاوه بر مراقبت­های معمول دوران بارداری، سه جلسه­ ۹۰ دقیقه­ای مشاوره روانی و طب فشاری برگزار شد، اما گروه کنترل فقط مراقبت­های معمول بارداری را دریافت کردند. سپس اطلاعات قبل و بعد از مداخله توسط پرسشنامه شاخص رودز جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۲) و آزمون های کای اسکوئر، آنالیز واریانس یک طرفه و آنالیز کواریانس انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنادار در نظر گرفته شد. یافته­ها: بعد از مداخله، شدت و مدت تهوع و استفراغ در گروه مداخله نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری کاهش یافت (۰۰۱/۰>p). نتیجه گیری: تلفیق مشاوره روانی و طب فشاری می تواند باعث کاهش طول مدت و شدت تهوع و استفراغ ­گردد.

کلمات کلیدی:
بارداری, تهوع و استفراغ, طب فشاری, مشاوره

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1727702/