CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی مقایسه ای تاثیر پیامک با آموزش حضوری بر انجام ورزش کگل در زنان میانسال

عنوان مقاله: بررسی مقایسه ای تاثیر پیامک با آموزش حضوری بر انجام ورزش کگل در زنان میانسال
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-19-34_003
منتشر شده در در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

الهام علی حسینی - دانشجوی کارشناسی ارشد مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
شهناز نجار - کارشناس ارشد مامایی، مرکز تحقیقات ارتقاء سلامت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
پوراندخت افشاری - کارشناس ارشد مامایی، مرکز تحقیقات ارتقاء سلامت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
محمد حسین حقیقی زاده - کارشناس ارشد آمار، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: میانسالان، گروه کثیر و مولد جامعه که تاکنون به دلیل تمرکز بر گروه های پرخطر دیگر مانند کودکان از بسیاری از خدمات محروم مانده اند، نیازمند حمایت جدی برای ارتقاء همه جانبه کیفیت زندگی هستند. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر پیامک با آموزش حضوری بر انجام ورزش کگل در زنان میانسال انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال ۱۳۹۵ بر روی ۱۰۰ زن میانسال انجام شد. ۴۷ نفر آموزش پیامکی و ۴۶ نفر آموزش چهره به چهره را برای مدت ۴ هفته دریافت کردند. در ابتدا یک جلسه توجیهی در خصوص هدف مطالعه ونقش انجام ورزش کگل بر  پیشگیری از شلی عضلات  لگن و بی اختیاری ادراری برای افراد دو گروه گذاشته شد. گروه آموزش چهره به چهره، دو جلسه آموزشی به صورت یک هفته در میان و به مدت ۴۵ دقیقه و برای افراد در گروه پیامکی همان محتوای آموزشی در قالب پیامک، به صورت هفته ای ۲ بار ارسال می شد. پس از اتمام آموزش ها، جهت انجام ورزش های کف لگن یک فرصت یک ماهه به افراد داده شد. در این مدت هر ۲ هفته یک بار با افراد گروه مورد برای پاسخ به سوالات تماس گرفته شد. بعد از زمان ذکر شده، با افراد هر دو گروه جهت سوال در مورد انجام، دفعات و علل عدم انجام ورزش تماس گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۲) و آزمون های آماری تی مستقل و کای اسکوئر انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: بین دو گروه از نظر انجام ورزش کگل (۷۵/۰=p) و دفعات آن (۲۵/۰=p)، اختلاف آماری معناداری وجود نداشت. دو مانع اصلی انجام ورزش در هر دو گروه به ترتیب اولویت، فراموشی (۸/۲۹% افراد در گروه آموزش پیامکی و ۴/۳۸% برای آموزش حضوری) و نداشتن وقت کافی برای انجام (۳/۲۱% افراد در گروه آموزش پیامکی و ۶/۱۹% برای آموزش حضوری) بود. نتیجه گیری: بین دو گروه آموزش پیامکی و آموزش چهره به چهره از نظر انجام ورزش کگل و دفعات آن، اختلاف آماری معناداری وجود ندارد و استفاده از روش آموزش پیامکی همانند آموزش حضوری می تواند در ارائه آموزش های دوران میانسالی موثر واقع شود.

کلمات کلیدی:
آموزش پیامکی, آموزش حضوری, زنان میانسال, ورزش کگل

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1728044/