CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

گزارش یک مورد افزایش قابل توجه CA ۱۹-۹ در بیمار با سنگ مجرای کلدوک و کلانژیت

عنوان مقاله: گزارش یک مورد افزایش قابل توجه CA ۱۹-۹ در بیمار با سنگ مجرای کلدوک و کلانژیت
شناسه ملی مقاله: JR_JBUM-19-1_014
منتشر شده در در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی مختاری فر - Emam Reza hospital, department of internal medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.
طاهره فخاریان تربتی - Ghaem and Emam Reza hospitals, department of internal medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.
الهام مختاری - Ghaem and Emam Reza hospitals, department of internal medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.

خلاصه مقاله:
CA۱۹-۹ یک آنتی ژن کربوهیدراتی است که کاربردش به طور شایع به عنوان نشانگر سرمی تومور در بدخیمی های پانکراس و مجاری صفراوی افزایش می یابد. حساسیت CA۱۹-۹ در تشخیص بدخیمی پانکراس،۷۰ تا ۹۰ درصد و وی‍ژگی، ۶۸ تا ۹۱ درصد می باشد. افزایش CA۱۹-۹ در موارد دیگری از جمله سایر بدخیمی ها و برخی وضعیت های خوش خیم مانند انسداد مجاری صفراوی، به علل دیگر از جمله سنگ نیز دیده می شود اما در این موارد افزایش، قابل توجه نیست و معمولا کمتر ازU/ml ۱۰۰۰ می باشد. مقادیر بیش از U/ml۱۰۰۰۰، تنها در چند مورد محدود، به صورت گزارش مورد در مقالات ذکر شده است. بیمار مرد ۶۶ ساله ای بود که با شکایت درد اپیگاستر و قسمت فوقانی راست شکم، تب، زردی، کاهش وزن حدود ۶ کیلوگرم، ادرار پررنگ و مدفوع بی رنگ بستری شد. در معاینه فیزیکی، بیمار یرقانی و تبدار بوده و در معاینه شکم، حساسیت در لمس قسمت فوقانی شکم در سمت راست داشت. در آزمایشات انجام شده، افزایش قابل توجه بیلی روبین (mg/dl۵/۱۹ Direct: و mg/dl۳۶Bil total: ) و CA۱۹-۹برابر U/ml۴۴۷۷۷ بود ولی آنزیم های کبد و الکالن فسفاتاز، فقط در حدود دو برابر طبیعی افزایش نشان داد. در سونوگرافی، مجاری صفراوی کاملا متسع بود و ۴ عدد سنگ با ابعاد مختلف در مجرای کلدوک مشاهده شد. ۴ هفته پس از خروج سنگ و برقراری جریان صفرا،CA۱۹-۹ به U/ml۶۰ و ۲ ماه بعد، به مقادیر نرمال (بین صفر تا ۴۰) برگشت و در این زمان بیمار کاملا بدون علامت بود. در نتیجه در بیماران با انسداد صفراوی، حتی در موارد شک بالینی قوی، تشخیص نباید تنها بر مبنای افزایش قابل توجه میزان CA۱۹-۹ گذاشته شود و تفسیر این مقادیر افزایش یافته در این بیماران، باید با احتیاط و با پیگیری سیر آزمایشگاهی پس از رفع انسداد صورت پذیرد.

کلمات کلیدی:
CA۱۹-۹, Choledocholithiasis, Cholangitis, CA۱۹-۹, سنگ مجاری صفراوی, کلانژیت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1783505/