CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر بهره برداری سنتی بر تنوع و ترکیب گونه های چوبی از طریق تجزیه وتحلیل تطبیقی قوس گیری شده در جنگل های سردشت (استان آذربایجان غربی)

عنوان مقاله: تاثیر بهره برداری سنتی بر تنوع و ترکیب گونه های چوبی از طریق تجزیه وتحلیل تطبیقی قوس گیری شده در جنگل های سردشت (استان آذربایجان غربی)
شناسه ملی مقاله: JR_JFRD-4-3_007
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

Sahar Mokaram Kashtiban - دانشجوی دکتری جنگل شناسی و اکولوژی جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران.
Seyed Rostam Mousavi Mirkala - استادیار، گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
Javad Eshaghi-Rad - دانشیار، گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.

خلاصه مقاله:
به منظور بررسی تاثیر بهره­برداری سنتی بر تنوع و ترکیب گونه­های چوبی، دو توده جنگلی دست خورده و کمتر­دست خورده با شرایط فیزیوگرافیکی و فلوریستیکی مشابه در شهرستان سردشت انتخاب شدند و ۳۰ قطعه نمونه دایره­ای شکل ۱۰۰۰ متر­مربعی در یک شبکه ­۵۰×۵۰ متری در دو منطقه پیاده شد و فراوانی و نوع گونه­های چوبی ثبت شدند. میانگین شاخص­های غنای گونه­ای مارگالف، یکنواختی پایلو، تنوع گونه­ای شانون­-وینر و سیمپسون در هر قطعه­نمونه محاسبه و نرمال بودن آنها با آزمون کولموگروف-اسمیرنوف بررسی شد. برای آزمون معنی­دار­بودن اختلاف بین میانگین­ها از آزمون تی غیرجفتی برای داده­های نرمال و آزمون من­ویتنی­یو برای داده های غیر­نرمال استفاده شد. برای رج­بندی نمونه­های پوشش گیاهان چوبی از روش آنالیز تطبیقی قوس­گیری­شده استفاده شد. نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که بین میانگین شاخص­های غنا و تنوع گونه­ای در دو منطقه به شکل معنی داری اختلاف وجود دارد، اما اختلاف بین میانگین شاخص یکنواختی گونه­ای در دو توده معنی­دار نیست. همچنین با توجه به همبستگی بالای محور اول آنالیز تطبیقی قوس­گیری­شده و مشخصه­های تخریبی مانند قطع، سرشاخه­زنی، چرای دام، تعداد جست و نیز با مشخصه­های کمی مانند سطح­ مقطع و تعداد پایه، می­توان به این نتیجه رسید که این مشخصه­ها در تفکیک قطعات نمونه توده­های موردبررسی تاثیرگذار بوده­اند.

کلمات کلیدی:
توده دست خورده, توده کمتر دست خورده, چرای دام, سرشاخه زنی, غنای گونه ای, قطع

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1840311/