CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

خصوصی سازی آموزش در ایران : نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها مطالعه موردی(ارزیابی طرح خرید خدمات آموزشی در مدارس ابتدایی)

عنوان مقاله: خصوصی سازی آموزش در ایران : نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها مطالعه موردی(ارزیابی طرح خرید خدمات آموزشی در مدارس ابتدایی)
شناسه ملی مقاله: JR_JEDU-14-1_009
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

علیرضا مولایی - کارشناسی ارشد آموزش ابتدایی. معلم ابتدایی آموزش و پرورش اصفهان. ایران
افسانه کلباسی - استادیارگروه علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان تهران. ایران
شهلا ذهبیون - مدرس گروه علوم تربیتی .دانشگاه فرهنگیان. اصفهان. ایران.

خلاصه مقاله:
هدف پژوهش حاضر، ارزیابی طرح خرید خدمات آموزشی به عنوان یکی از شیوه های خصوصی سازی بر اساس مدل SWOT بود. روش پژوهش، ترکیبی از نوع اکتشافی بود. جامعه آماری در دو بخش کیفی و کمی به ترتیب شامل کارشناسان آموزش ابتدایی نواحی آموزش و پرورش شهر اصفهان، به تعداد ۱۸ نفر و کلیه معلمان مجری طرح خرید خدمات آموزشی نواحی شش گانه شهر اصفهان، به تعداد ۲۷۰ نفر بود. تعداد نمونه در بخش کیفی برابر با تعداد جامعه و در بخش کمی ۱۵۴ نفر بود که با توجه به جدول کرجسی و مورگان به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش در بخش کیفی شامل مصاحبه و در بخش کمی، پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی سوالات مصاحبه و پرسشنامه توسط ۵ نفر از متخصصان تعلیم و تربیت تایید گردید. پایایی پرسشنامه از طریق روش آلفای کرونباخ با ضریب۰.۸۷ تعیین شد. تحلیل داده های حاصل از مصاحبه با استفاده از مدل پارادایمی اشتراوس و کوربین صورت گرفت و برای تحلیل داده های حاصل از پرسشنامه از آزمون فریدمن استفاده شد. یافته ها نشان داد که بهره مندی از نیروی جوان، صرفه جویی در بودجه، برخورداری نیروها از سطح تحصیلات بالا از نقاط قوت و عدم توجه به رشد و توسعه حرفه ای، فقدان ضوابط جذب نیرو و عدم پرداخت به موقع حقوق از مهم-ترین نقاط ضعف این طرح می باشد. همچنین رشد فرهنگ کارآفرینی، مشارکت بخش خصوصی وکاهش تصدی گری دولت در آموزش و پرورش از جمله فرصت های ایجاد شده و فقدان سیاست گذاری قانونی و نبود آیین نامه شفاف از سوی نهادهای قانون گذار، فقدان امنیت شغلی معلمان مجری طرح از مهم ترین تهدیدهای این طرح می باشد.

کلمات کلیدی:
خصوصی سازی", ارزیابی", خریدخدمات آموزشی", ", مدارس ابتدایی", مدل سوات

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1907968/