CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

عوامل موثر بر پذیرش فناوری های جدید در آموزش از راه دور با استفاده از مدل پذیرش فناوری (مطالعه موردی: دانشگاه پیام نور اصفهان)

عنوان مقاله: عوامل موثر بر پذیرش فناوری های جدید در آموزش از راه دور با استفاده از مدل پذیرش فناوری (مطالعه موردی: دانشگاه پیام نور اصفهان)
شناسه ملی مقاله: JR_JEDU-4-13_005
منتشر شده در در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

ریحانه فهامی - عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور واحد نطنز
حسین زارع - دانشیار دانشگاه پیام نور

خلاصه مقاله:
هدف از این پژوهش، بررسی عوامل موثر بر پذیرش فناوری های جدید در آموزش از راه دور با استفاده از مدل پذیرش فناوری در دانشگاه پیام نور اصفهان بود. جامعه آماری این پژوهش را تمامی مسئولان اداری و اساتید دانشگاه پیام نور اصفهان تشکیل می­دادند. تعداد کل این افراد ۹۰۰ نفر بوده است. حجم نمونه با روش تصادفی طبقه­ای و بر اساس جدول کرجسی و مورگان تعیین شد. در این پژوهش از یک پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که اساس آن را پرسشنامه استاندارد مدل پذیرش فناوری (این پرسشنامه نسخه ترجمه شده پرسشنامه مدل پذیرش فناوری می­باشد) تشکیل می­داد و با توجه به فرضیه­های پژوهش از پرسشنامه­ها و پرسش­های دیگر هم استفاده شده و به آن افزوده گشت. این پرسشنامه بعد از تایید روایی و پایایی آن در اختیار نمونه آماری مطالعه قرار داده شد. نتایج نشان داد که برداشت ذهنی از مفید بودن و برداشت ذهنی از آسانی استفاده فناوری­های جدید در آموزش از راه دور به­وسیله مسئولان با نگرش آنها نسبت به این فناوری­ها رابطه معنی­دار داشت. هم­چنین نگرش به استفاده از فناوری­های جدید در آموزش از راه دور به­وسیله مسئولان با تصمیم به استفاده از این فناوری­ها رابطه معنی­دار داشت و تصمیم به استفاده از فناوری­های جدید در آموزش از راه دور به­وسیله مسئولان با استفاده عملی آنها از این فناوری­ها رابطه معنی­دار داشت.

کلمات کلیدی:
فناوری های جدید, مدل پذیرش فناوری, آموزش از راه دور

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1914615/